05.05.2024

Kriz Geçiren Furkan Hareketi Mensubuna Cezaevinde İslamofobik İşkence!

Osmaniye 2 nolu T Tipinde hukuksuz tutukluğu devam eden Furkan Hareketi Mensubu Arif Gündüz’ün skandal bir işkenceye maruz kaldığı ortaya çıktı!

Rahatsızlanıp revire kaldırılan Furkan Hareketi Mensubu Arif Gündüz’ün ağzına cezaevi doktoru tarafından alkole batırılan pamuğun bastırılarak dalga geçildiği, gülerek;

“Alkol de haram ama ne yapalım Furkan” ifadeleriyle İslami değerlerin aşağılandığı ortaya çıktı.

Daha önce geçirdiği mide rahatsızlığı tekrarlayan Gündüz, doktora ve ilaca ihtiyacı olduğunu belirtmesine rağmen bayılana kadar revire çıkarılmadığı, bayıldıktan sonra gardiyanlar tarafından revire kaldırılmak zorunda kaldığı öğrenildi.

Revirde iğne vurulup geri gönderilen Gündüz, şiddetli kusma ve krizlerinin ardından ikinci defa bayıldığı ve tekrar revire götürüldüğü aktarıldı.

Skandal olayı Avukat Alişan İnci Sosyal Medya hesabından paylaştı. İnci:

“Revirde bir iğne vurup geri göndermiş doktor. Ancak şiddetli kusma ve krizleri devam etmiş. İkinci kez bayılınca tekrar revire götürmüşler. Asıl skandal burada!

Arif kriz halinde ve titrerken dört gardiyan elini ve ayağını tutmuş…

Bu sırada doktor, alkole batırdığı pamuğu Arif’in ağzına bastırıyor. Bunu yaparken de dalga geçerek ve gülerek “alkol de haram ama ne yapalım Furkan” demiş ve hep birlikte gülmüşler. Tabi Arif bu sırada hala kriz halinde titriyor sadece bazı cümleleri hatırlıyor…

Doktor, Arif’in ismini bilmesine rağmen “Furkan” diyerek hitap ediyor. Cezaevindeki doktor dahi Furkan Gönüllülerine ayrımcılık yapıyor, ilgilenmiyor.

Daha sonra doktor dalga geçmeye devam ederek “ya şafi ya şafi bu çocuğa şifa ver” diyor. Yine gülüyorlar. Arif’in krizlerinin bitmesi için ilaçlarını alması gerekiyor. Ailesi ilaçları teslim etti fakat hala Arif’e verilmedi. Bir an önce teslim edilmelidir.

Hakimin, savcının, polisin, gardiyanın zulmünü çok gördük de canımızı emanet ettiğimiz doktorlar dahi böyle yaparsa tutuklular ne yapsın!

İnsanlığınızdan utanın eğer hala bir kırıntı kaldıysa. İnsana insanca davranmayı öğrenin.

Sadece basın açıklaması yapmak isterken tutuklanan Furkan Gönüllüleri derhal serbest bırakılmalıdır. Bu hak gaspı bir an önce son bulmalıdır.” ifadeleriyle duyurdu.