10.22.2024

Kumpas Dosyası Çöktü! Alparslan Hoca’dan Tokat Gibi Cevap: “Bizim ıskartalarımıza kalmışlar!”

Alparslan Kuytul Hoca, 18 Ekim’de görülen duruşmanın ardından açıklama yaparak davada yaşananları anlattı.

Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca, 18 Ekim’de görülen duruşmanın ardından açıklamalarda bulundu. Alparslan Hoca ve 13 kişinin, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, yağma ve suç örgütü kurma suçlamalarıyla yargılandığı dava, 18 Ekim 2024 tarihinde Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşti. Duruşma saat 10.30’da başlayarak tanıkların ve savunmaların dinlenmesiyle devam etti; sonuç olarak dava 7 Mart 2025 tarihine ertelendi.

Mahkemenin Ardından Alparslan Hoca’dan Açıklama!
Mahkeme sonrası Alparslan Hoca, kamuoyuna açıklamalarda bulundu. Mahkemedeki gelişmeleri aktaran Hoca, Furkan Hareketi hakkında kurulan kumpası detaylandırdı.Yaklaşık 3 yıldır çeşitli süreçlerle devam eden kumpas dosyasında son olarak, hareketin birlik ve beraberliğini zayıflatmaya çalışan, fitne çıkartarak ayrılan Mürsel G’nin ifadeleri dinlendi. Alparslan Kuytul Hoca yaptığı açıklamada kimseye zorla video çektirmediğini belirterek, Mürsel G’nin Furkan Hareketi’nden ayrılmadan önceki ifadeleriyle mahkemedeki çelişkili ifadelerini ortaya koydu.

Kumpas dosyasının çöktüğü ifade eden Alparslan Hoca Mürsel G.’nin tanıklığı hakkında: “Kumpas dosyası çöktü. Dosya bomboş ve delil yok. Bu sefer ne yapacaklarını şaşırmışlar, ‘bari bunu yapalım’ demişler. Bu çok iğrenç bir yöntem. Her sendikadan, cemaatten ayrılan var. Bu adam bizim hasmımız, onu şahitliğine mi kaldınız?” ifadelerini kullandı.

Ne Olmuştu?
Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca ve 13 arkadaşı, kaçırıldığı iddia edilen iş adamı Koray S’nin çelişkili ifadeleri sonucu tutuklanmıştı. Koray S., Adana Emniyeti’ne verdiği ilk ifadesinde “Furkancılar beni kaçırmadı” demesine rağmen sonrasında ifade değiştirmişti. Bu olayın ardından, iş insanı Koray S’yi tanıyan birçok kişi ve çalışanı, Koray S’nin yıllarca vergi kaçırdığı, naylon fatura kestiği ve bazı hastaneleri dolandırdığına dair açıklamalar yaptı.

Görülen davada, sunulan kayıtlı deliller ve dinlenilen tanıklar neticesinde Alparslan Hoca ve 9 arkadaşı tahliye edildi. Kumpas dosyasını devam ettirmek isteyen bazı odaklar, Furkan Hareketi’nden ayrılan kişileri kullanarak aleyhte ifadeler vermeye devam etti. Dayanıksız ve çelişkili ifadelerle görülen dava, son duruşma 18 Ekim tarihinde yapıldı.

Açıklamanın tamamı için tıklayınız..