09.25.2024

Lübnan Sağlık Bakanı: Sivil Kıyımı Yaşanıyor

İşgalci İsrail den gelen ‘hizbullah hedeflerini vurma’ açıklamasını reddeden sağlık bakanı sivil kıyımı yaşanıyor dedi. Açıklamasının devamında İsrail saldırılarının kurbanlarının çoğunun çocuklar ve kadınlar olduğununun açıkça ortada olduğunu söyledi. Lüban Dışişleri Bakanı ise saldırılar yüzünden yerinden edilen kişi sayısının yarım milyona ulaştığını belirtti.

İsrail’in 17-18 Eylül’de çağrı telsizlerini patlatması ve Lübnan’a düzenlediği hava saldırılanda önceki gün ve dün en az 596 kişinin öldüğü ve 1835 kişinin yaralanması sonucunda Lübnan yetkililerinden İsrailin yaptıklarına “kıyım” tepkileri geldi.

BBC’ye konuşan Lübnan Sağlık Bakanı Firas Ebyad, İsrail’in yaptıklarını “kıyım” olarak niteledi ve ölü-yaralı sayısının sürekli arttığını, hastanelerin yaralılara yetişmediğini belirtti.

 

‘2006  Savaşından Daha Acımasızlar ‘

İsrail’in 34 günlük saldırı sonrası Hizbullah’ın direnişi karşısında geri çekildiği 2006 savaşıyla bugünkü durumu kıyaslayan Sağlık Bakanı Ebyad  ‘kesinlikle daha acımasız bir savaşla karşı karşıyayız, özellikle de sivillerin hedef alınma şekli açısından ‘ ifadelerini kullandı.

 ‘İsrailli Yetkililerin İddia Ettikleri Gibi Vurulan İnsanlar Savaşçı Değiller ‘

İsrail ordusunun  ‘Hizbullah hedeflerini vurduklarını ‘ belirten açıklamalarını yalanlayan Bakan, “Acil servislere getirilen insanlara bakarsanız, sivil oldukları net. İsraillilerin iddia ettikleri gibi savaşçı değiller” dedi.