09.08.2024

Lübnan’da bulunan silahlı kuvvetler, güdümlü füzelerle işgalcileri vurdu: Ölü ve yaralılar var

Lübnan’daki Hizbullah, Birkat Risha bölgesinde siyonist hedefleri güdümlü füzelerle vurduklarını, bunun sonucunda işgal askerlerinin öldüğünü ve yaralandığını bildirdi.

Hizbullah, yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’ndeki kararlı Filistin halkına ve onların cesur ve onurlu direnişine destek için gün içinde siyonist hedeflere bir dizi operasyon gerçekleştirdiklerini bildirdi.

İşgal askerlerinin Birkat Risha bölgesindeki hareketlerini takip edip izlediklerini belirten Hizbullah, hedeflerin belirlenen noktaya varmasının ardından güdümlü füzeleri ateşlediklerini kaydetti.

Hizbullah, atılan güdümlü füzelerin doğrudan isabet ettiğini ve hedeflenen yerde yangın çıktığını; bunun sonucunda işgal askerlerinin de öldüğünü ve yaralandığını bildirdi.

Hareket, ayrıca Tiberya’nın batısındaki Nimra Üssü’nü de (işgalin kuzey bölgesindeki ana üslerden biri) onlarca Katyuşa roketi ile hedef aldıklarını aktardı.

Gazze direnişine desteğin yanı sıra Bekaa’da siyonist suikasta yanıt olarak Cebel el-Carmak’ta Meron üssündeki Hava Kuvvetleri Kontrol Birimi ve Hava Operasyonları Daire Başkanlığı’nı onlarca Katyuşa roketi ile bombaladıklarını aktaran Hizbullah, hedeflerin doğrudan vurulduğunu, bunun sonucunda siyonist ekipmanların bir kısmının imha olduğunu, alanda yangın çıktığını kaydetti.