09.19.2024

Lübnan’daki Filistin mülteci kampında çatışmalar yeniden başladı

Lübnan’daki Filistin mülteci kampında geçen cumartesi günü başlayan çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 11’e yükselmişti. Kamptaki gruplar arasında dün sağlanan ateşkesin bozulduğu ve çatışmaların yeniden başladığı belirtildi.

Lübnan resmi ajansı NNA’da yer alan habere göre, ülkenin güneyindeki Sayda kentinde 60 binden fazla mültecinin yaşadığı Ain el-Hilweh Kampı’ndan yeniden silah sesleri yükselmeye başladı. Kamp içindeki Filistinli grupların birbirinin hedeflerine ağır silahlar ve havan mermileriyle vurduğu kaydedildi.

Güvenlik kaynakları çatışmaların cumartesi, İslamcı bir grubun liderine düzenlenen başarısız bir suikast girişimiyle başladığını açıklamış, takip eden çatışmalarda İslamcı grupların El Fetih genel merkezine saldırılar düzenlediği belirtilmişti.

Pazar ise bir El Fetih komutanının, ülkenin güneyindeki sahil kenti Sidon yakınlarında bulunan, yoksul insanların yaşadığı ve kalabalık Ain el-Hilweh kampında öldürüldüğü aktarıldı. Saldırıda, komutanın yardımcılarından dördünün de yaralandığı, sonrasında aldıkları yaralar nedeniyle öldüğü ifade edildi. Kamptaki çatışmaların pazar ilerleyen saatlerinde şiddetlendiği kaydedildi.