07.27.2024

Macron’dan Gazze için ateşkes mesajı: ABD’nin kalıcı barış teklifini destekliyoruz

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Biden’ın Gazze için 3 aşamalı ateşkes planını desteklediğini öne sürdü. “ABD’nin kalıcı barış teklifini destekliyoruz” diyen Macron, Gazze’deki savaşın sona ermesi gerektiğine dikkat çekti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail’in uzun süredir devam eden saldırılarının sona ermesi gerektiğini vurgulayarak, bölgede barış ve güvenliğin sağlanması için çaba sarf edeceklerini belirtti. Macron, Fransızca, İngilizce, Arapça ve İbranice dillerinde yaptığı paylaşımlarda, Fransa’nın bölgedeki tüm paydaşlarla işbirliği içinde olduğunu dile getirdi.

‘ATEŞKES SAĞLANMALI, SAVAŞ SONA ERMELİ’
Macron’un değerlendirmesine göre, bölgedeki iki devletli çözüm ve kalıcı barış için rehinelerin serbest bırakılması ve sürekli bir ateşkesin sağlanması gerekiyor. Ayrıca, ABD’nin ortaya koyduğu kalıcı barış teklifini desteklediklerini ifade etti. Macron, “Gazze’deki savaş sona ermeli” dedi.

Fransa lideri, bölgedeki tüm tarafların barış ve güvenlik için çalışmalarını sürdürmeleri gerektiğini belirtirken, uluslararası toplumun da bu süreçte aktif bir rol oynaması gerektiğini vurguladı.