09.08.2024

Maduro, işgalci İsrail soykırımını kınadı, Filistin’e desteğini duyurdu

Venezuela Başbakanı Maduro Siyonist İsrail soykırımını kınadı, Filistin’e desteğini duyurdu

Nicolas Maduro, Türk mevkidaşı tarafından yapılan ve “Filistinliler ile İsrailliler arasındaki” görüşmelerde arabuluculuk yapmaya hazır olduğunu ifade ettiği açıklamada Filistin’e desteğini duyurdu.

Açıklamada hükümet, Filistin Devleti’nin halkının tarihi ve meşru bir talebi olarak uluslararası alanda tanınması konusundaki kesin tutumunu yineledi. “Ayrıca, İsrail’in Filistin topraklarındaki tüm yerleşim ve işgal faaliyetlerini ‘derhal ve tam’ olarak sona erdirmesini gerektiren Birleşmiş Milletler Şartı’na ve Güvenlik Konseyi’nin 2334 sayılı kararına uyulması yönünde çağrıda bulunuyoruz.” ifadeleri yer aldı.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir kaynak: “Katar, Amerika’nın desteğiyle, İsrail hapishanelerindeki Filistinli kadın mahkûmlar karşılığında Hamas tarafından esir alınan İsrailli kadınların serbest bırakılmasına yol açacak acil bir anlaşmaya varmayı amaçlıyor.” iddiasında bulundu.

Caracas’taki hükümet. “Uluslararası toplumu, İsrail’in uluslararası hukuku açıkça ihlal etmesini durdurmaya, uluslararası meşruiyet kararlarına ve Filistin halkının tarihi haklarına saygı duymaya zorlamaya ve bahane olarak kullanılan bu olayları engellemeye zorlayacak acil önlemler almaya çağırıyoruz.” açıklamasında bulunuldu.