04.26.2024

Malatya Valiliği’nden Saadet Partisi’nin aşevine engel

Malatya’da Saadet Partisi’nin destekleriyle kurulan, günlük 10 bin kişilik sıcak yemek ikramı yapılan aşevi, Malatya Valiliği tarafından kaldırılmak istendi. Saadet Partisi’nden yapılan açıklamada Valiliğin herhangi bir gerekçe göstermediğini belirtti.

Türkiye’yi sarsan Maraş depremlerinin acısı hala ilk günkü kadar taze, vatandaşlar ise yaralarını saramadı. Deprem bölgesine ilk günlerde çok sayıda yardım giderken artık gönderilen destek de azaldı. Öte yandan depremzedeler temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamıyorken soğuk hava şartları da yaşamı olumsuz etkiliyor.

Bununla birlikte sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler, bölgede çadır ve yiyecek yardımları yapıyor. Ancak bu yardımlar Valilik kararıyla engelleniyor. Hatay’da depremin ilk gününden bu yana vatandaşların sığındığı çok sayıda siyasi partinin, derneğin yardımları organize ettiği, çadırların yerleştirildiği Sevgi Parkı zorla boşaltıldı.

SAADET PARTİSİ’NİN AŞEVİNE ENGEL

Bugün ise Malatya’da benzer bir durumun yaşandığı, Saadet Partisi’nin yemek ikramı yaptığı aşevi kaldırılmak istendiği öğrenildi. Saadet Partisi’nden yapılan açıklamada “10 bin kişilik sıcak yemek ikramı yapılan aşevimizin, Malatya Valiliği tarafından herhangi bir gerekçe olmaksızın 2 saat içinde kaldırılması talimatı Malatya İl Başkanımız Mustafa Canbay’a iletilmiştir. Depremin ilk günlerinden itibaren büyük bir fedakarlık ve gayretle dayanışma içerisinde depremzedelere hizmet veren aşevimizin kapatılması kararını kınıyor ve bu kararı kamuoyunun vicdanına sunuyoruz” denildi.

‘HANGİ KORKUYLA KAPATMA KARARI ALIYORSUNUZ?’

Sosyal medya hesabından Valilik kararına tepki gösteren Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu, iktidara seslendi. Karamollaoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Partimizin öncülüğünde Malatya’da kurulan ve günlük 10 bin kişilik yemek ikramı yapılan aşevimizi hangi gerekçe veya korkuyla kapatma kararı alıyorsunuz?

İktidarı uyarıyorum; bu yanlış kararınızdan ve süreç boyunca sergilediğiniz bu bağnazlık ve aymazlıktan derhal vazgeçin!”