09.19.2024

Malatya’da bir deprem daha! (AFAD, Kandilli Rasathanesi son depremler listesi)

Dün 4,4 ile sarsılan Malatya’da 5,3 büyüklüğünde yeni bir deprem meydana geldi. Malatya Valisi Hulusi Şahin yaptığı açıklamada, deprem sırasında bir metruk binanın yıkıldığını ve birkaç tane yaralı ihbarı aldıklarını aktardı.

Türkiye’nin doğu ve güneyi yaklaşık 6 aydır adeta beşik gibi sallanıyor. Bu doğrultuda 6 Şubat’daki depremlerde sarsılan Malatya‘da bir deprem daha meydana geldi. Depremin büyüklüğü 5,3 olarak açıklandı. Deprem sonrası şehir halkı kısa süreli panik yaşadı. 

AFAD DEPREME İLİŞKİN BİLGİLERİ PAYLAŞTI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş’taki depreme ilişkin sosyal medya hesabından bilgi paylaştı. Depremin 7 kilometre derinlikte meydana geldiğin bildiren AFAD, depremin büyüklüğünün ise 5,3 olduğunu açıkladı. 

METRUK BİNA YIKILDI

Malatya Valisi Hulusi Şahin yaptığı açıklamada, deprem sırasında bir metruk binanın yıkıldığını ve birkaç tane yaralı ihbarı aldıklarını aktardı.

MALATYA 6 ŞUBAT’TA YARA ALDI

6 Şubat’taki 2 şiddetli depremlerden etkilenen Malatya büyük yara almıştı. Kentte binlerce bina yıkılırken yine binlerce kişi hayatını kaybetmişti.