10.16.2024

Malatya’daki depremde 187 kişi etkilendi, 43 kişi yaralandı

Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem çevre illerde de hissedildi. Depremin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya’ya giderek basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, depremde toplam 43 kişinin yaralandığını ve 3 binada çökme meydana geldiğini belirtti.

Malatya’daki depremden 187 kişi etkilendi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya’daki 6 büyüklüğündeki depremden 187 kişinin etkilendiğini, 43 kişinin ise hastanelerde gözetim altında olduğunu açıkladı.

10 HASAR TESPİT EKİBİ BÖLGEDE ÇALIŞIYOR

Yerlikaya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekiplerinin hızlı bir şekilde harekete geçtiğini belirterek, “Malatya ve Elazığ’da hasar tespit sürecimiz başladı. Her iki ilimize toplam 20 hasar tespit ekibi yönlendirdik. Ekiplerimiz, özellikle kısmi çökme yaşanan binalarda detaylı incelemelere başladı” dedi.

‘3 BİNA KISMEN ÇÖKTÜ, CAN VE MAL KAYBI YOK’

Bakan Yerlikaya, depremde Malatya, Elazığ ve Şanlıurfa’da toplam 3 binada kısmi çökme meydana geldiğini ancak herhangi bir can ve mal kaybı olmadığını vurguladı. “AFAD ve ilgili kurumların ekipleri sahada

PÜTÜRGE’DE KAYA DÜŞMESİ YAŞANDI’

Yerlikaya, Pütürge ilçesinde yaşanan kaya düşmesi olayına da değinerek, “Yollarımız hızla temizlendi ve açıldı. Enerji ve su altyapısında herhangi bir kesinti ya da hasar yaşanmadı. Şu ana kadar gözlemlerde ciddi bir sorun tespit edilmedi” dedi. Depremden etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Yerlikaya, “Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun” temennisinde bulundu.

YARALILAR GÖZETİM ALTINDA

Bakan Yerlikaya, 43 kişinin gözetim altında tutulduğunu ve toplamda 187 vatandaşın depremden etkilendiğini ifade etti. “Malatya başta olmak üzere çevre illerde de hissedilen bu deprem sonrası hızla tüm ilgili kurumlarla irtibata geçtik. Valilerimiz ve ekiplerimiz anında sahaya çıkarak yerleşim bölgelerinde tarama çalışmaları başlattı,” dedi.

Yerlikaya, deprem sonrası sahada bulunan ekiplerin çalışmalarının sürdüğünü belirterek, olası artçı sarsıntılara karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. “Geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Vatandaşlarımızın acil bir durumda gerekli yardımlara hızlıca ulaşabilmesi için tüm ekiplerimiz teyakkuzda” diyerek konuşmasını tamamladı.