09.08.2024

Malezya Başbakanı Enver İbrahim, işgalci İsrail’e yaptırım uygulama kararı aldıklarını ilan etti

Malezya Başbakanı’ndan işgalci İsrail’e yaptırım kararı

Malezya Başbakanı Enver İbrahim hükümetin, Siyonist İsrail merkezli nakliye şirketi ZIM’in herhangi bir Malezya limanına yanaşmasını engellemeye ve buna izin vermemeye karar verdiğini duyurdu.

Sosyal medya platformu ‘X’ hesabından duyıru yapan İbrahim, Ulaştırma Bakanlığı’nın bu şirkete derhal geçerli olmak üzere kalıcı bir yasak uygulayarak derhal harekete geçeceğini duyurdu.

Malezya Başbakanı İbrahim, “Bu yaptırımlar, siyonist İsrail’in Filistinlilere yönelik devam eden katliam ve vahşet yoluyla temel insani ilkeleri göz ardı eden ve uluslararası hukuku ihlal eden eylemlerine bir yanıttır. Bilginiz olsun, Kabine 2002 yılında bu şirkete ait gemilerin Malezya’ya yanaşmasına izin vermeye başladı. 2005 yılında dönemin Kabinesi geminin Malezya’ya yanaşmasına izin verdi. Ancak Hükümet bugün geçmişteki tüm Kabine kararlarını iptal etme kararı aldı. Aynı zamanda Malezya Hükümeti de İsrail bayrağını taşıyan gemilerin ülkeye yanaşmasını artık kabul etmeme kararı aldı. Ayrıca Malezya, İsrail’e giden herhangi bir geminin Malezya limanlarından kargo yüklemesini de yasakladı. Bu kısıtlamaların her ikisi de anında yürürlüğe girer. Malezya, kararın Malezya’nın ticari faaliyetlerini etkilemeyeceğinden emin.