09.08.2024

Malezya’da ki korkunç heyelanda kayıp sayısı 31 oldu

Feci heyelanda kayıp sayısı 31’e yükseldi

Geçtiğimiz hafta Malezya’da gerçekleşen feci heyelanda arama çalışmaları bugün sona ererken, kurtarma ekipleri, 31 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yetkililer, Malezya’nın başkentinin kuzeyindeki bir kamp alanında sabaha karşı meydana gelen büyük bir toprak kaymasının 31 kişinin ölümüne yol açmasının ardından kurtarma ekipleri ceset arama çalışmalarını durdurdu.

HAYATINI KAYBEDENLER ARASINDA ÇOCUKLAR VAR

Polise göre, 16 Aralık’ta ülkenin Selangor eyaletinde bulunan organik çiftlikteki ruhsatsız kamp alanında onlarca çocuk dahil olmak üzere 92 kişinin üzerine uyurken tonlarca toprak ve çamur yuvarlandı. Hayatını kaybedenlerin 11’i çocuk olmak üzere tamamı Malezya uyrukluyken, 61 kampçı kurtarıldı.Kurtarma yetkilisi Hafisham Mohamad Noor, “Son olarak bir erkek çocuğunun cesedini bulduk. Arama kurtarma operasyonlarımızı sonlandıracağız” dedi.

YAĞMUR YAĞMAMASINA RAĞMENMalezya’da yıl sonuna doğru düzenli olarak yağan şiddetli yağmurlardan sonra heyelanların meydana gelmesi yaygındır. Ancak heyelanın olduğu gece, ruhsatsız kamp alanında şiddetli yağmur kaydedilmedi.