09.16.2024

Meclis’te çıkan kavgada yaralanan İYİ Partili Örs, elektroşok ile hayata döndürüldü

Meclis’te milletvekilleri arasında çıkan kavga sonrası İYİ Partili Hüseyin Örs hastaneye kaldırıldı. Kalp rahatsızlığı bulunan Örs’ün elektroşok ile hayata döndürüldüğü açıklandı.

 Meclis’teki bütçe görüşmelerinde İYİ Parti Milletvekili Ümit Yılmaz kürsüde konuşma yaparken AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan arasında sözlü tartışma yaşandı.

Daha sonra AK Parti Milletvekili Alpay Özalan kürsüye yürüdü. İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs, Özalan’ı engellemeye çalışırken AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, Örs’e yumruk attı. Bu sırada kalp spazmı geçirdiği kaydedilen Örs hastaneye kaldırıldı.

Örs’e ilk müdahaleyi muhalefet kulisinde İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur yaptı. Örs’ün kravatı çıkarılıp bir süre oturtuldu. Kalp rahatsızlığı olduğu için önce Meclis’teki revire götürülen Örs daha sonra hastaneye kaldırıldı. Hüseyin Örs yoğun bakımda tedavi altına alındı. Hüseyin Örs’ün elektroşok ile hayata döndürüldüğü açıklandı.

Örs’ün kaldırıldığı hastaneye giden İYİ Partili Aylin Cesur ve Kürşad Zorlu, burada açıklamalarda bulundu. Cesur, “Saldırı sonrası vekilimizin durumunun iyi olmadığını gözlemledik. Vekilimizin kalbi elektro şok ile çalıştırıldı” dedi. Kürşad Zorlu ise AK Partili Işık’ın Örs’e parmağındaki yüzükle vurduğunu söyledi.

Halk TV’ye konuşan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, Örs’ün hayati tehlikesinin bulunduğunu aktardı.