05.16.2024

Merkez Bankası eski yöneticisi açıkladı: Dolara sert müdahale gelecek

Eski bir TCMB yöneticiyle konuşan ekonomist Remzi Özdemir dolar kuruna olası Merkez Bankası müdahalesinin ne zaman geleceğiyle ilgili çok konuşulacak bir analiz gerçekleştirdi

Dolar kuru rekor üzerine rekor kırarken Merkez Bankası’nın dolar kuruna ne zaman müdahale edeceği ve fiyatını düşüreceği merak konusu oldu. Ekonomist Remzi Özdemir de eski bir Merkez Bankası yöneticiyle konuşarak dolara müdahale edip edilmeyeceği konusunda beklentilerini açıkladı

MERKEZ BANKASI DOLARA SERT MÜDAHALE İÇİN PARA TOPLUYOR
Yeniçağ gazetesi ekonomi yazarı Remzi Özdemir Merkez Bankası’nın eski yöneticisine “Merkez Bankası piyasadan keş doları neden topluyor?” sorusunu sorduğunu ve cevap olarak “Piyasaya sert bir müdahale için!” karşılığını aldığını aktardı.

Merkez Bankası’nın eski yöneticisi piyasaya sert bir müdahale geleceğini belirtirken Remzi Özdemir “Merkez Bankası doları sert bir şekilde düşürebilir mi? Düşürürse kaç liraya kadar düşer?” sorusuna cevap verdi.

Remzi Özdemir Merkez Bankası’nın dolara iktidar seçim kararı almadan önce müdahale edeceğini öne sürerken olası bir sert müdahalede dolar kurunun 16 TL’ye kadar ineceğini belirtti. Remzi Özdemir bu müdahalenin de dolar kurunda kalıcı düşüşü beraberinde getirmeyeceğini öne sürerken şirketlerin yeni bir alım fırsatı olarak ucuz dolara hücum edeceğini belirtti.