05.15.2024

Mersin’de ‘hava saldırısı’ anonsu yürekleri hoplattı

‘Hava saldırısı’ anonsu paniğe neden oldu, gerçek sonradan açığa çıktı

Mersin’de bugün öğle saatlerinde yapılan ‘hava saldırısı’ anonsu vatandaşların paniklemesine neden oldu. Gerçek daha sonra Mersin Valiliği tarafından yapılan açıklama sonrası ortaya çıktı.

Mersin’de bugün öğlen saatlerinde ‘hava saldırısı’ anonsu yapıldı. Anons kentte büyük paniğe neden olurken konuyla ilgili valilik açıklamada bulundu.

Mersin’de saat 13.30 sıralarında siren sesinin ardından, “İlimiz ve ilçeleri için hava saldırısı ihtimalini bildiren sarı ikaz verilmiştir. Sığınak ya da sığınma yerine gitmek için hazırlanın” anonsunu yapıldı. Cep telefonlarıyla anonsu kaydeden vatandaşlar, görüntüleri sosyal medyada paylaştı. Daha sonra hoparlörlerden halka sakin olmaları çağrısı yapılıp, sirenlerin çalma nedeni açıklandı.

VALİLİKTEN ‘TEST İKAZI’ AÇIKLAMASI

Mersin Valiliği’nden uygulamaya ilişkin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “AFAD tarafından hayata geçirilen İKAS Projesi yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında, bugün saat 13.30’da ilimiz genelinde yapılacak olan ikaz ve yüksek sesli siren sesleri, test amaçlı yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın, bu testlerden dolayı endişeye kapılmaması önemle rica olunur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.