05.08.2024

Mersin’de İfadesi Alınmak Üzere Adliyeye Giden Furkan Hareketi Mensubu Gençten Haber Alınamıyor!

Mersin’de ifadesi alınmak üzere adliyeye çağırılan Furkan Hareketi mensubu genç, emniyet tarafından ‘Hakkında yakalama kararı olduğu’ gerekçesiyle gözaltına alındı!

Bilgi almak için Mersin Emniyeti’ne giden ailesine; buraya böyle biri getirilmedi, diyerek bilgi verilmediği öğrenildi.

Olayı sosyal medya üzerinden paylaşan aile, dün gece saatlerinde evlerinin önüne zırhlı araçla gelip Furkan Hareketi mensubu genci ifadesi alınmak üzere götürmek istediklerini paylaşmıştı.

Yapılan usulsüz olay hakkında aile bireyleri tepki göstererek:

“Savcı Bey bu saatte kardeşimi ifadeye çağırmış, ve akreple kapımıza dayanmışlar kardeşimi almak için.

Savcının tebligatı yok, polis babama gelsin “bir saate götürüp getiririm” diyor kardeşim için.

Bu nasıl bir cümle, nereye götürüyorsunuz!

İşin garip olan kısmı şu, daha önce eve gelip ifadeye çağrıldığında adliyeye gidiyor hemen kardeşim. Savcı izinde diye tekrar gidiyorlar. Ve savcı çağırmadım diyor, adliyede soruşturuyorlar, haklarında bir dosya veya yakalama kararı görünmüyor.

Üstüne bugün, bu saatte ellerinde belge olmadan tekrar geliyorlar gelsin götürelim, bir saate getiririz diyorlar.

Size nasıl güvenelim, gözdağı verir gibi akreple gecenin bu yarısı elinizde belge olmadan gelmişsiniz, nereye götürüyorsunuz?

Çağrılma sebebi de, 20 Mart’ta kendisine saldıran videodaki polisle ilgili twit atması.

Geldiğimiz nokta.. Evimize gece yarısı akrep dikenler, işkence yapan polislere arka duruyor.
Zulmünüzden beriyiz. Allah’a havalesiniz.” Paylaşımlarında bulundu.

twitter.com/furkannewscom/…

Konuyla ilgili paylaşım yapan Semra Kuytul Hocahanım ise:

“Yazıklar olsun! Kalplere korku salmak için her türlü yöntemi özenle uyguluyorlar. Ama eksik olmuş, yanlışlıkla(!) tüm komşuların ziline basıp aranan(!) genci sorabilirlerdi..

Konu komşuyu da bu tehlikeye(!) karşı uyarmış olurlardı..

Gece yarısı akreple gel, herkesi ayağa kaldır sonra “neyse bir ara ifadeye gelsin” de git! Bu arada savcı talimatı da yok!! İzahı var mı? O da yok..” demişti.

Bugün ifade için adliyeye gittiği öğrenilen gencin babası: “Oğlum İbrahim bugün ifadesini vermek için adliyeye gitti. Hakkında yakalama kararı olduğunu söylediler. Israrla savcıya ifade vermek istedi fakat savcı ifadesini almayı kabul etmeyip emniyete yönlendirdi. Şu anda emniyet tarafından gözaltında. Gece 2’de ifadesini almak için eve baskın yaptırtan savcı oğlum ayağına kadar gittiğinde ifadesini almak istemediğini söylüyor. Emniyete güvenmiyoruz. Mersin Emniyetinde oğlumu bekliyoruz. Adliyede emniyete götürüyoruz dediler. Emniyete geldik buraya böyle biri gelmedi diyorlar. Bir saattir oğlumdan haber alamıyoruz.” Diyerek yapılan hukuksuzluğu kamuoyuna duyurdu.