04.20.2024

Mersin’de Konferans Engellemeleri Devam Ediyor: Furkan Gönüllülerinin Konferans Afişleri Sökülüyor!

Furkan Gönüllülerinin yarın yapmayı planladığı konferansının afişleri Mersin Belediye zabıtalarınca sökülüyor! 26 Şubat Cumartesi günü Mersin Edip Buran Kapalı Spor Salonunda; ‘Miraç Kandili ve Etkinlik Programı’ konulu İslami konferans için müsait denilen kapalı spor salonu, Mersin Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından son anda usulsüzce iptal edilmişti.

Furkan Hareketi Gönüllülerinin 26 Şubat Cumartesi günü Mersin Edip Buran Kapalı Spor Salonunda; ‘Miraç Kandili ve Etkinlik Programı’ konulu İslami konferans için müsait denilen kapalı spor salonu, Mersin Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından usulsüzce iptal edildi. 

Programın gerçekleştirileceği salon için İl Müdürlüğünce önce uygun görülüp ardından absürt bir gerekçe ile iptal edilmesi dikkatleri çekti. 

Önce “Boş ve Müsait” Denilen Kapalı Spor Salonu Valiliğe Başvuru Sonrası Birden Bire Doldu!

Mersin İl Valiliği yetkilileri önce salonun boş ve müsait olduğunu, valilik ve emniyetten izin çıkması durumunda sorun olmadığının bildirilmesi üzerine valiliğe gönderilen başvurunun ardından gelen telefon engellemeyi gözler önüne serdi. 
Spor salonu yetkililerinden gelen telefonda verilen bilgide daha önce ertelenen bir müsabaka tarihinin aynı günde yapılması noktasında yeni verilen bir kararın programın ertelenmesine sebep olduğu açıklandı. 

Olayı aktaran Furkan Gönüllüleri, uygun olduğu  bildirilen salonun birkaç saat içerisinde dolu olduğu yönünde telefon aldıklarını, arayan yetkilinin; “Daha yeni belli oldu” ifadelerini kullandığını söyledi.

Son gelişmeye göre, Furkan Gönülllülerinin Mersin’de gerçekleştirmeyi planladığı konferans afişlerinin de zabıta ekipleri tarafından kesildiği aktarıldı.

Daha öncede birçok defa konferans ve salon iptali yaşayan Furkan Gönüllüleri, İslami faaliyetlere ‘Derin dinsiz’ komitenin müdahalesi olduğu noktasının altını çizdi.

Yaşanan ani iptaller, Furkan Hareketi Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul Hoca’nın da sürekli vurguladığı ‘Siyah Gözlüklü’ yapının, ülkedeki İslami faaliyetlere karşı engelleme çalışmaları, tahminleri kuvvetlendirdi.

Şu anda, Mersin Valiliğine bildirimde bulunarak 26 Şubat tarihinde yapılması planlanan konferans afişleri kesiliyor, duyuru çalışmaları engelleniyor.

Belediye tarafından tüm izinleri alınan konferansın Mersin Emniyeti tarafından yapılan usulsüzlüklerle engellenmeye çalışıldığı görüldü.