09.21.2024

Mert Sancaklı’nın Thodex iddianamesine adının karışması MHP ile Soylu’nun arasını açtı!

Barış Pehlivan Cumhuriyet’teki yazısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle Süleyman Soylu arasında Thodex davasına ilişkin bir gerilim olduğuna dair iddialara değindi

Gazeteci Barış Pehlivan yazısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle Süleyman Soylu arasında Thodex davasına ilişkin bir gerilim olduğuna dair iddialara değindi. Pehlivan iddianın doğruluğundan emin olmadığını ancak Ülkücü yargı mensupları arasında da bu iddianın konuşulduğunu belirtti.

Coin borsası Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer’in Arnavutluk’ta yakalanmasına rağmen hâlâ Türkiye’ye getirilmemesinde Soylu ve Bahçeli arasındaki gerilimin etkili olabileceğini ifade eden Pehlivan, MHP milletvekili Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı ile Özer’in ortaklığının bilindiğini, dava sürecinin de kasıtlı olarak sündürüldüğünü belirtti.

Mahkeme Sancaklı’yı koruyor

Pehlivan hem tutuklu sanıkların hem de mağdurların dosyaya dahil edilmesinin mahkemece önüne geçildiği ifade ediyor ve şöyle devam ediyor:

Mahkeme başkanı bu talepleri reddetmekle kalmayıp, Mert Sancaklı’nın ismini anmaktan bile çekiniyor. Son duruşmada özetle “Bir isim söylemiştiniz ya, ben o talebi reddediyorum” diyor, duruşma salonundakiler “Mert Sancaklı” diye bağırınca ancak isim kayıtlara geçiyor.

İade bile talep edilmemiş

Pehlivan Özer’in Arnavutluk’tan iadesine ilişkin resmi yazışmaların bile yapılmadığını belirtti. 400 bin yatırımcının milyarlarca doları bulan parasının gasp edilmesiyle ilgili davanın arka planında henüz aydınlatılmamış bir pazarlığın sürdüğü ifade ediliyor.