04.19.2024

Mescid-i Aksa’da Ramazan Yahudi yerleşimcilerin saldırılarıyla başladı

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik baskınları Ramazan ayında da sürüyor.

Onlarca Yahudi yerleşimci, Ramazan ayının ilk günü olan 23 Mart Perşembe sabahı Mescid-i Aksa’ya baskın  düzenledi.

Yahudi tapınak örgütlerinin çağrılarıyla harekete geçen Yahudi yerleşimcilerin, İsrail güçlerinin koruması altında Mağribliler Kapısı’ndan giriş yaptıkları ve içeride sesli bir şekilde ayinler düzenledikleri belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi’nin aktardığı haberde, tapınak örgütlerinin Yahudi yerleşimcilere, Ramazan’da kendilerine kapıların açılmasını sağlamak için ayın birinci gününden itibaren baskınları başlatmaları tavsiyesinde bulunduklarına dikkat çekildi.

Baskıncı gruplara engel olunmaması ve onların kolaylıkla girip ayinlerini yapabilmeleri için İsrail güçlerinin sabahın erken saatlerinden itibaren Mescid-i Aksa’da konuşlandıkları ve önemli giriş ve geçiş noktalarını kontrol altına aldıkları bildirildi.

İsrail polisleri ibadet ve itikaf için gelen Müslümanları tek tek arayıp kimliklerini kontrol etti, yerleşimcilerin baskın düzenlediği vakitte gelenleri de kapılarda bekletti.

Filistinli temsilciler ise Mescid-i Aksa’nın korunması için bölgeye giderek ibadet ve nöbette bulunma çağrıları yapıyor.