07.27.2024

Meteorojiiden ‘yağış’ alarmı! Gök gürültülü sağanak geliyor

Meteoroloji’nin son tahminlerine göre; öğle saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir, Çankırı, Sivas, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çorum, Ankara’nın kuzey ve batı çevreleri, Konya’nın batı kesimleri, Çanakkale’nin güneyi, Balıkesir’in batısı, Bursa’nın doğusu, Antalya’nın kuzeybatı ilçeleri, Rize’nin iç kesimleri ve Erzurum’un kuzey çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre; Trakya, Marmara’nın güneyi, İç Ege, Akdeniz ve Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu parçalı bulutlu olacak.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Öğle saatlerinden sonra ise Edirne, Kırklareli, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir, Çankırı, Sivas, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çorum, Ankara’nın kuzey ve batı çevreleri, Konya’nın batı kesimleri, Çanakkale’nin güneyi, Balıkesir’in batısı, Bursa’nın doğusu, Antalya’nın kuzeybatı ilçeleri (Elmalı ve Korkuteli), Rize’nin iç kesimleri ve Erzurum’un kuzey çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığının ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

6 HAZİRAN 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

1.jpg

7 HAZİRAN 2024 CUMA GÜNÜ

1-001.jpg

8 HAZİRAN 2024 CUMARTESİ GÜNÜ

1-002.jpg

9 HAZİRAN 2024 PAZAR GÜNÜ

1-003.jpg

10 HAZİRAN 2024 PAZARTESİ GÜNÜ

1-004.jpg