09.19.2024

Meteoroloji uyardı: Yarın bir çok ilde kar yağışı olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son tahminler: Yarın birçok ilde kar var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yarın birçok ilde beklenen kar yağışı uyarısında bulundu. Meteoroloji yarın sabah saatlerinden itibaren Zonguldak, Düzce, Karabük, Bartın, Bolu ve Kastamonu’nun kuzey bölgelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışının beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yarın sabah saatlerinden itibaren Zonguldak, Düzce, Karabük, Bartın, Bolu ve Kastamonu’nun kuzey bölgelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Öte yandan Meteoroloji beklenen kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma, tipi gibi olumsuzluklara karşı da vatandaşları uyardı.

HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK?Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Akdeniz kıyıları ile Doğu Anadolu’da mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ’DEN KAR UYARISI

Pazar günü sabah saatlerinden itibaren Batı Karadeniz’de görülecek yağışların, Zonguldak, Düzce, Karabük, Bartın, Bolu’nun kuzeyi ile Kastamonu’nun kuzeyinde 800-900 metre üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Pazartesi akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamlar, buzlanma, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.