09.19.2024

Meteoroloji’den 20 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, 20 ilde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Bu nedenle MGM Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Artvin, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, Mersin, Kars, Konya, Kayseri, Rize, Trabzon, Bayburt, Ardahan, Osmaniye’de yaşayan vatandaşlara sarı kodlu uyarı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Verilere göre, 20 ilde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Böylelikle Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Artvin, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, Mersin, Kars, Konya, Kayseri, Rize, Trabzon, Bayburt, Ardahan, Osmaniye’de yaşayan vatandaşlara sarı kodlu uyarı geldi.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Öte yandan, ülkemizin iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz Toroslar Mevkii, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Osmaniye, Sinop, Sivas ve Van çevreleri, Hatay’ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği öngörülüyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Erzurum çevreleri ile Kars ve Ardahan’ın batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında nemli bir değişiklik beklenmiyor. Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, Marmara’nın güneyi, kuzey ve Kıyı Ege ile Sinop ve Samsun çevrelerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.