09.16.2024

Mevlid-i Nebi Konferansı Eski Tarihli Kararla İptal Edildi!

Adana Valiliği’nin, Furkan Hareketi mensuplarının 8 Ekim günü Adana Mimar Sinan’da gerçekleştirmeyi planladıkları İslami program hakkında verdiği ‘iptal kararı’ eski tarihli çıktı!

Furkan Hareketi Mensupları Kararı Kınadı!

Furkan Hareketi mensuplarının,  8 Ekim’de Adana Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu’nda Mevlid Kandiline özel gerçekleştirmek istediği program, Adana Valiliğince engellenmeye çalışılmıştı! Valiliğin iptale yönelik paylaşmış olduğu belgenin 2021 tarihli olduğu görüldü.

Konuyla ilgili kamuoyu açıklaması yapan hareket mensupları, hukuksuz olduğu kadar geçersiz de olduğunu belirttikleri karar hakkında:

“Kamuoyuna Bilgilendirme! Mevlid Kandili münasebetiyle düzenleyeceğimiz konferansımız, Adana Valiliği’nce bize verilen söz konusu kararla iptal edilmişti. Ancak bize verilen evrakın 2021 tarihli eski bir karar olduğunun ortaya çıkmasıyla Mevlid Kandili konferansımızın bize ibraz edilen bu kararla iptal edilmesinin mümkün olmadığı görüldü. Hukuksuz olduğu kadar geçersiz de olan bir kararla programımızı iptal etmek isteyen ve brandalarımızı toplatan Adana Emniyeti ve Adana Valiliği’ni kınıyoruz.” ifadelerini kullandı.