04.25.2024

MHP erken vaziyet aldı: Kapatıldığı açıklanan Diyarbakır teşkilatı yöneticilerine operasyon!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın dün kapatıldığını açıkladığı MHP Diyarbakır İl Teşkilatı’nın yöneticileri, bugün gözaltına alındı. Gözaltına alınan MHP’li İl Başkanı tutuklanırken; yolsuzluk yaptığı ve 16 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu gibi iddialar öne sürüldü.

MHP Genel Merkezi tarafından dün kapatılan MHP Diyarbakır İl Başkanlığı’nın yöneticilerine yönelik bugün operasyon düzenlendi. Operasyonda görevden alınan İl Başkanı ve çok sayıda MHP’li yönetim kurulu üyesi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan İl Başkanı Kayaalp tutuklandı.

Diyarbakır’da yayın yapan Tigris Haberden Murat Özbilek’in haberine göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda gece yarısı yapılan operasyonda, görevden alınan MHP İl Başkanı Cihan Kayaalp ve bazı yönetim kurulu üyeleri gözaltına alındı. Emniyete götürülen Kayaalp ve yönetim kurulu üyelerinin ifade işlemleri devam ederken, gözaltı gerekçesinin, ‘usulsüzlük, ihaleye fesat karıştırma’ olduğu iddia edildi.

Kayaalp’ın gözaltına alınmasıyla ilgili bir başka iddia gündeme taşındı. T24’ten Candan Yıldız’ın haberine göre; Kayaalp’ın 16 yaşındaki bir çocuğa sistematik olarak cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. İddiaya göre istismarı öğrenen aile, Diyarbakır Emniyeti’ne MHP’li Cihan Kayaalp ve MHP örgütünden O.K. hakkında şikayette bulundu. Bunun üzerine şikayet Ankara ‘daki MHP Genel Merkez’ine kadar emniyet kanallarından ulaştırıldı.

“SİSTEMATİK CİNSEL İSTİSMAR” İDDİASI

Habere göre; gözaltına alınan ve kendisine verilen özel koruma görevlileri geri çekilen Kayalp, bugün tutuklandı. Kayaalp, Diyarbakır T Tipi Cezaevi Kampusü’ne götürüldü. Emniyet, şikâyetçi olan ailenin ikamet adresinde, güvenlik amacıyla polis görevlendirdi.

YALÇIN, ERKEN VAZİYET ALDI

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile MHP Diyarbakır İl Teşkilatı’nın feshedildiğini ve binaya kilit vurulduğunu açıklamıştı. Yalçın’ın, ‘görüldüğü lüzüm üzerine’ diyerek açıkladığı kararın, MHP Diyarbakır İl Başkanlığı’na yapılacak operasyon duyumuyla alındığı ortaya çıktı.