05.20.2024

Milli Savunma Bakanlığı’ndan açıklama

Milli Savunma Bakanlığı: Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil; son bir haftada 39 terörist etkisiz hale getirilmiş, 1 Ocak’tan itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1185’e ulaşmıştır.

MSB’den Deyrizor açıklaması: DEAŞ ile mücadele bahanesiyle başka bir terör örgütüne destek yanlış

Suriye’nin doğusundaki Deyrizor ilinde terör örgütü PKK/YPG ve Arap aşiretleri arasındaki çatışmaları değerlendiren Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, “Biz başından itibaren, DEAŞ ile mücadele bahanesiyle başka bir terör örgütü PKK/YPG’ye yardım ve destek verilmesinin ne kadar yanlış olduğunu ifade ediyoruz. Bu yaşananlar da bizim ne kadar haklı olduğumuzun açık bir göstergesi” dedi. Türkiye’nin gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten kaynaklar, “Dost ve müttefik ülkelerden beklentimiz; PKK/YPG terör örgütüne yapılan yardım ve desteğin sonlandırılması, terörle mücadelemize samimi destek verilmesidir” ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığı: “24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar 38.528 teröristi etkisiz hâle getiren kahraman ordumuzun PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri başta olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı kesintisiz ve kararlı mücadelesi devam etmektedir. Bu kapsamda;-Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil son bir haftada 39 terörist etkisiz hâle getirilmiş, 1 Ocak’tan itibaren etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 1.185’e ulaşmıştır. Mücadelemiz, tek bir terörist kalmayıncaya kadar aynı azim ve kararlılıkla devam edecektir. Diğer yandan Bakanlığımız, FETÖ ile mücadelesini de yeni bilgi, belge ve veriler ışığında bünyesinde FETÖ ile iltisaklı tek bir personel kalmayıncaya dek kararlılıkla sürdürmektedir, sürdürecektir.” açıklamasında bulundu