04.28.2024

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi: “Tüm tarafları müzakere yoluna dönmeye çağırıyorum”

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, İsrail bombardımanı altındaki Gazze Şeridi’ne insani yardım gönderilmesi konusunda kararlı olduklarını belirterek, çatışmanın taraflarına “müzakere yoluna dönmeleri” çağrısında bulundu.
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi: “Tüm tarafları müzakere yoluna dönmeye çağırıyorum”

Cumhurbaşkanı Sisi, başkent Kahire’de askeri öğrencilerin mezuniyeti ve 6 Ekim Savaşı’nın 50. yılı münasebetiyle düzenlenen törende konuştu.

Barışa götürmeyen her çatışmanın beyhude olduğunu söyleyen Sisi, “Tüm tarafları akıl ve sağduyuyu üstün tutmaya, üst düzey itidal göstermeye, sivil, kadın ve çocukları intikam döngüsünden uzaklaştırmaya ve müzakere yoluna dönmeye çağırıyorum.” ifadelerini kullandı.

Sisi, İsrail bombardımanı ve ablukası altındaki Gazze Şeridi’ne insani yardımların ulaştırılması konusunda kararlı olduklarını söyledi.

Ülkesinin tüm imkanlarıyla uluslararası ve bölgesel taraflarla koordinasyon içinde, kayıtsız-şartsız arabuluculuk yapmaya hazır olduğunu ifade eden Sisi, şunları kaydetti:

İsrail güçleri, Batı Şeria’da oğluyla seyahat eden Filistinli anneyi öldürdü
“Gerilimin kontrol altına alınması, çatışmaların durdurulması ve Gazze Şeridi’ndeki Filistin halkının acılarının hafifletilmesi için büyük çaba harcıyoruz ve görüşmelerimiz devam ediyor.”