05.18.2024

MİT’in “Mossad operasyonu” Meclis gündeminde

34 kişinin İsrail istihbaratına çalışan bir casusluk şebekesinin üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alındığı MİT operasyonunu TBMM gündemine taşıyan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, “Casusların ülkemize nasıl girdiği irdelenmeye muhtaçtır” dedi. Zorlu, ayrıca Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a, “Ajanların kaçı Türk vatandaşı, kaçı yabancı uyrukludur?” sorusunu yöneltti.

İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Zorlu, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın yürüttüğü “İsrail casusları” operasyonunu TBMM gündemine taşıdı. Zorlu’nun, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinin gerekçesi şöyle:

“Milli İstihbarat Teşkilatı’nın yaptığı operasyonla, çoğunluğu yabancı uyruklu 34 kişi İsrail istihbaratına çalışan bir casusluk şebekesinin üyesi olduğu iddiasıyla 2 Ocak’ta başarılı bir operasyonla gözaltına alındı.

“CASUSLARIN ÜLKEMİZE NASIL GİRDİĞİ İRDELENMEYE MUHTAÇTIR”

Milli güvenliğimiz ve egemenliğimiz açısından son derece önemli gördüğüm bu operasyonun, derinleştirilerek incelenmesi başka hücreleri de tespit bakımından kritiktir. Bu kapsamda casusların ülkemize nasıl girdiği irdelenmeye muhtaçtır. Zira halen süregelen sığınmacı sorununu da etkileri açısından dikkate almak gereklidir.”

“AJANLARIN KAÇI TÜRK VATANDAŞI, KAÇI YABANCI UYRUKLUDUR?”

Zorlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a şu soruları yöneltti:

“Bu ajanlar, hangi tarihte tespit edilmiştir? Ajanların kaçı Türk vatandaşı kaçı yabancı uyrukludur? Yabancıların, uyruklarına göre dağılımı nedir? Kaç tanesine Türk vatandaşlığı verilmiştir? Bunlardan konut satışı yoluyla vatandaşlık alan var mıdır? Varsa bunların istihbarat ve güvenlik soruşturmaları yapılmış mıdır?”