09.19.2024

Moskova’ya giden Hindistan’a ait yolcu uçağı Afganistan’da düştü!

Afganistan’da yolcu uçağı düştü! Hindistan’a ait olduğu iddia edilen yolcu uçağıyla iletişimin kesildiği söz konusu uçağın Afganistan’ın kuzeyinde düştüğü öğrenildi. Hindistan ise uçağın Hindistan’a ait olduğuna ilişkin açıklamalarını reddederken Rusya’ya kayıtlı uçağın Fransız yapımı Falcon 10 tipi olduğu ve ilk belirlemelere göre uçakta 4’ü mürettebat 6 kişinin bulunduğu açıklandı.

Afganistan’ın kuzeydoğusundaki Badahşan vilayetinde bir uçak düştü. Afgan yerel medyası, uçağın önce Hindistan’a ait bir yolcu uçağı olduğunu yazdı. Ancak daha sonra Hindistan Havacılık Bakanlığı düşen uçağın herhangi bir Hint Havayolu firmasına ait olmadığını açıkladı.

Bu açıklamadan kısa süre sonra Rus Havacılık İdaresi de, Hindistan’dan kalkarak Moskova’ya doğru giden ve içinde 6 kişi olduğu düşünülen, Rusya’ya kayıtlı bir uçağın radardan kaybolduğunu duyurdu.

Radardan kaybolan Rusya’ya kayıtlı uçağın, Fransız yapımı Falcon 10 tipi olduğu belirtiliyor.

Uçakta 6 kişinin bulunduğu tahmin ediliyor.

Sosyal medya paylaşılan ancak doğrulanmayan görüntülerde, uçağın düştüğü tahmin edilen bölgeden duman çıktığı görülüyor.

Bölgeye ekip gönderildi

Badakhshan Bilgi ve Kültür Dairesi Başkanı Zabihullah Amiri, Hindistan’a ait bir yolcu uçağının Badakhshan ilinin Kuran-Munjan ve Zibak ilçeleri yakınındaki Tophana dağlarına düştüğünü söyledi. Olayı araştırmak için bölgeye ekip gönderildiği belirtildi.

Yerel halkın anlatımına göre uçak Pazar sabahı düştü.