03.28.2024

Muhammed Yakut hakkında kırmızı bülten çıkarıldı

Siyasetçiler ve iş insanlarıyla ilgili iddialarda bulunduğu videolar yayınlayan Muhammed Yakut’un gözaltına alınması için kırmızı bülten çıkarıldı.

Sosyal medyada paylaşımlar yapan ve AK Partili siyasetçiler ve bazı iş insanlarıyla ilgili iddialarda bulunan Muhammed Yakut hakkında kırmızı bülten kararı çıkarıldı.

DHA’nın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, şüpheli Muhammed Yakut hakkında “Birden fazla kişi tarafından birlikte yağma” ve “Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme veya yayma” suçlarından tutuklanmasına yönelik İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliğince yakalama kararı çıkarılmıştı.

Savcılık, Yakut hakkında uluslararası seviyede aranması amacıyla kırmızı bülten çıkarılması için Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne talep yazısı göndermişti.

Bakanlığın uygun bulduğu talep, Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığı’na gönderildi. Interpol’ün (Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı) Genel Sekreterliği’nce de uygun görülen talep üzerine şüpheli Muhammed Yakut hakkında kırmızı bülten kararı çıkarıldı.

Şüpheli Muhammed Yakut’un yer tespitinin yapılarak Türkiye’ye iadesi için başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinin Interpol birimleriyle iletişime geçildi.