05.06.2024

Muş Emniyeti’nden Skandal Baskın❗

Muş Emniyeti’nin, Furkan Hareketi mensuplarının İslami sohbet yaptığı eve baskın gerçekleştirdiği öğrenildi.

Furkan Hareketi mensuplarından Fatih Cağraş sosyal medyada yaptığı paylaşımla skandal bir olayı duyurdu.

Arkadaşlarıyla sohbet ettikleri eve terörle mücadele ekiplerinden 15-20 kadar polisin baskın düzenlediği belirten Çağraş, yaşanan skandal olayı gözler önüne serdi.

Polislerin, evde sakıncalı herhangi bir şey bulamadığı halde gitmediklerini yazan Çağraş, olayı şöyle anlattı:

‘ŞİMDİ DE MUŞ EMNİYETİ…’

“Dün akşam Muş’a arkadaşlarımı ziyarete gittim ve bir arkadaşımızın evinde akşam sohbet edecek, ümmetin halini konuşacaktık. Tam başlayacakken Muş Emniyeti’ne bağlı Terörle Mücadeleden 15-20 kadar polis memurları kapıya dayandı, hakkınızda şikayet var diyerek içeride arama yapacaklarını söylediler. Ellerinde mahkemeden çıkarttırdıklarını söyledikleri arama kararı vardı. Henüz daha ne oluyor derken bir anda içeriye doluşup evde bulunan herkesin de bir odaya toplanmasını söyleyip kimilikleri aldılar. Ev sahibi arkadaş “siz her şikayet olduğunda böyle  kalabalık şekilde gidip evi mi basıyorsunuz” dese de evde arama yapıp  kitapları kontrol edip doğal olarak sakıncalı(!) herhangi bir şey bulamadılar ve bu şekilde bir tutanak tuttular.

İşleri bitince gittiler mi! Tabi ki; hayır. İçerideki kalabalık ekibin dışında dışarıda duran bir ekip de gelen misafirleri “neye geliyorsunuz, bu ev için şikayet var” gibi sözlerle geri döndürüyorlarmış meğer. Hatta bir arkadaşın akrabası 1 saat sonra tekrar geldiğinde bu kez evin önündeki sokakta durudurup gbt yaparak ikinci kez geri döndürmüşler.

Üç beş Müslümanın bir araya gelip İslam’ı, Kuran’ın mesajını konuşamadığı yıllara geri mi dönüyoruz? Doğal olarak ev ve gbt’ler tertemiz çıktı; bunlar bir suç bulacaklarından veya şikayet olduğundan değil tabi ki; benim oraya gideceğimi haber aldılar ve bizi sevenlere gözdağı vermek için kasten geldiler. Kendilerine de bunu söyledim.

Yeni bir şubemiz açılacak diye mi korktular? Şunu herkes biliyor ki biz eğer iktidarın arka bahçesi olsaydık bize bunu yapmazlardı. Biz partilerden uzak durup İslam’ı anlatan insanlar olunca böyle davranıyorlar.

Mahkeme kararımız var diyerek baskın ve gbt yapmalarına ve bir şey de bulamamalarına rağmen hukuka aykırı bir şekilde kapıda durup gelenlere de “buraya gelmeyin, geri dönün” demeleri de niyetlerinin gelenleri korkutmak olduğunu açık bir şekilde gösteriyor.

Bu talimatı verenler şunu çok iyi bilsinler ki; şimdiye kadar yaptığınız engellemeler bizi hiç bir şekilde haklı davamızdan geri döndüremediği gibi tam aksine bize çok daha fazla cesaret verip gayretimizi artırdı. Ve beklediğinizin aksine sevenlerimizi çoğaltıp bizi FURKAN HAREKETİ’ne dönüştürdü.”