10.16.2024

Naim Kasım: Hizbullah toparlandı ve “yeni bir denklem” benimsedi

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım: Hizbullah toparlandı ve “yeni bir denklem” benimsedi

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın öldürülmesinden bu yana yaptığı üçüncü konuşmada, partinin aldığı sert darbelere rağmen güçlü kaldığını, sahadaki sağlığını ve kabiliyetlerini yeniden kazandığını belirterek, partinin yaklaşık bir hafta önce “düşmanın canını yakan” “yeni bir denklem” uygulamaya karar verdiğini ve bunun devam edeceğini vurguladı. Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın öldürülmesinden bu yana yaptığı üçüncü konuşmada, direnişin füzelerinin Tel Aviv’e ulaştığını, Ben Gurion Havaalanı’nı bozduğunu ve iki milyon İsrailliyi sığınaklara gönderdiğini sözlerine ekledi. Hizbullah’ın “İşgalci İsrail varlığının” herhangi bir noktasını hedef alabileceğini ve uygun noktayı seçeceğini belirtti.

Direnişin iki hafta içinde sahada elde ettiklerinin beklediklerinden daha iyi olduğunu ve ana görevlerinin “düşmanı takip etmek ve girdiği her yerde ona karşı operasyonlar düzenlemek” olduğunu vurguladı ve ekledi: “İsraillilere diyorum ki, yetkililerinize inanmayın ve savaştaki ölümlerinize bakın. Ayrıca İsrail iç cephesine de bir mesaj göndererek çözümün ateşkes olduğunu vurguladı.

Naim Kasım, Hizbullah’ın işgalci İsrail’e ateşi durdurmak için Gazze Şeridi’nde ateşkes çağrısında bulunduğunu ve çözümün ateşkes olduğunu, bu çağrının bir “zayıflık pozisyonunun” ifadesi olmadığını söyledi. “Dolaylı bir anlaşmaya göre” ateşkesin ardından işgalci Siyonistlerin kuzeye dönebileceğini, ardından niteliğini belirtmediği diğer adımların belirleneceğini söyledi. Ancak aşağıdakilere karşı uyardı. Savaş devam ederse, “kuzeydeki ıssız yerleşim yerleri artacak ve iki milyondan fazla Siyonist risk altında olacak.”El Aksa Seli Konuşmasında Kasım, “El Aksa Tufanı” saldırısının 75 yıllık işgalin ardından geldiğini ve Filistinliler için “meşru bir hak” olduğunu söyledi. “Filistinlilerin işgali kovan, varlığını sarsan ve devam etmesini engelleyen eylemlerde bulunma hakkı vardır” diyen Kasım, “Filistinlilere desteğimiz, hakları olduğu için, onları tehlikelerden korumak ve İsrail’in genişlemesini engellemek içindir” dedi. Ayrıca “İşgalci İsrail’in bölge ve dünya için gerçek bir tehlike oluşturan işgalci, gaspçı bir varlık olduğunu” yineledi.

“İşgalci İsrail ve onun arkasındakiler savaşıyor ve katliamlar yapıyor ve biz de tavır almamızı gerektiren bir durumdayız” diyerek ne Lübnan’ın ne de tüm bölgenin Filistin’den ayrı tutulamayacağını belirtti.