09.19.2024

Nasrallah: İsrail’e tek başımıza ya da milis gruplarla karşılık vereceğiz

Hizbullah lideri Nasrallah, İsrail’in 30 Temmuz’da Beyrut’a düzenlediği saldırıya misilleme yapacaklarını açıkladı. Nasrallah, misillemenin tek başlarına veya İran destekli gruplarla gerçekleştirileceğini belirtti.

Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İsrail’in 30 Temmuz’da Beyrut’a düzenlediği saldırının ardından misilleme yapacaklarını duyurdu.

Nasrallah, İsrail ordusunun Beyrut’taki Dahiye bölgesinde Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür’ü öldürmesinin 7’nci günü dolayısıyla düzenlenen törene video konferans yoluyla katıldı.

‘YA TEK BAŞIMIZA YA DA MİLİS GRUPLARLA’

Konuşmasında, Nasrallah, İsrail’in 30 Temmuz’dan bu yana beklediği misillemenin güçlü ve etkili olacağını belirtti. Misillemenin ya Hizbullah tarafından tek başına ya da İran destekli diğer gruplarla (Yemen’deki Husiler ve Irak’taki Şii milisler) gerçekleştirileceğini ifade etti.

Nasrallah, Hamas lideri İsmail Heniyye’nin Tahran’da suikasta uğramasının ardından İsrail’in sadece İran’ın misillemesini beklemediğini, Hizbullah ve Yemen’in de karşılık vereceğini vurguladı. Ayrıca, İsrail’in Hizbullah ile topyekün bir savaşa girmesinin kolay olmadığını ve herhangi bir bahaneye ihtiyaç duymadığını söyledi.