07.05.2024

Netanyahu: Hamas yok olana kadar savaşa devam edeceğiz

Netanyahu, Hamas tamamen yenilene kadar Gazze’de savaşa devam edeceklerini ifade etti.

Netanyahu Pazar günü yaptığı açıklamada, İsrail’in Hamas ortadan kaldırılana ve savaşın diğer tüm hedeflerine ulaşılana kadar savaşmaya kararlı olduğunu söyledi.

Netanyahu haftalık kabine toplantısının başında yaptığı açıklamada, İsrail’in hedefleri arasında Gazze’de tutulan rehinelerin serbest bırakılması ve bölgenin bir daha İsrail için tehdit oluşturmamasının sağlanması olduğunu dile getirdi.

Netanyahu ayrıca İsrail hükümetinin Gazze ve Lübnan sınırındaki bölgelerde güvenliği yeniden tesis etmeyi ve böylece bölge sakinlerinin güvenli bir şekilde evlerine dönebilmelerini sağlamayı hedeflediğini kaydetti.

Netanyahu “Bu hedeflere ulaşılacağından şüphe duyanlara bir kez daha söylüyorum: Zaferin yerini hiçbir şey tutamaz. Tüm bu hedeflere ulaşana kadar savaşı sona erdirmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

İsrail “Hamas’ı yok etme” iddiasıyla 7 Ekim’den bu yana Gazze’de düzenlediği saldırılarda 38 bine yakın insanı katletti. Hayatını kaybedenlerin büyük çoğunluğunu kadınlar, çocuklar ve yaşlılar oluşturuyor.