09.19.2024

Netanyahu’dan “soykırım davasına” tepki: İsrail devleti soykırımla mücadele ettiği bir dönemde soykırımla suçlandı

Netanyahu, Birleşmiş Milletlerin (BM) en yüksek yargı kurumunda ülkesine yöneltilen suçlamaların “yalan” olduğunu savundu

İşgalci İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze Şeridi’nde çoğu çocuk ve kadın 23 binden fazla Filistinliyi öldüren ülkesi hakkında Uluslararası Adalet Divanında (UAD) açılan davaya rağmen “İsrail’in soykırımla mücadele ettiğini” ileri sürdü.

Bebek katili Netanyahu, İsrail Başbakanlığının X hesabından paylaşılan görüntülü mesajında, Güney Afrika’nın UAD’de İsrail aleyhine açtığı ve ilk duruşması bugün görülen “soykırım” davasına tepki gösterdi.

Birleşmiş Milletlerin (BM) en yüksek yargı kurumunda ülkesine yöneltilen suçlamaların “yalan” olduğunu savunan bebek katili Netanyahu, “Bugün yine, İsrail devletinin soykırımla mücadele ettiği bir dönemde soykırımla suçlandığı altüst olmuş bir dünya gördük” ifadelerini kullandı.

Katil Netanyahu, Gazze Şeridi’nde sivilleri kasten hedef aldığına dair açık kanıtlar sunulan İsrail ordusu için “dünyadaki en ahlaklı ordu” iddiasında bulunurken, İsrail güçlerinin “sivillerin zarar görmesini önlemek için her şeyi yaptığını” ileri sürdü.

İşgalci İsrail aleyhinde UAD’de “etnik temizlik ve soykırım” suçlamasıyla dava açan Güney Afrika’yı “iki yüzlülükle” suçlayan Bebek katili Netanyahu, “kesin zafere kadar teröristlerle ve yalanlarla savaşmayı sürdüreceklerini” iddia etti.