07.27.2024

Netanyahu’dan tahrik eden provokasyon!

Netanyahu yönetiminden büyük provokasyon: Müslümanları Kudüs’ten tamamen çıkarma planı

Tapınak Tepesi (Temple Mount) aktivistleri yarın Kudüs’ün Eski Şehri’nde yürüyüş düzenlemeye hazırlanıyor. Yürüyüş izni işgalci İsrail yönetimi tarafından verilirken, organizatörler yürüyüşün amacının Kudüs Vakfı’nın Harem’üş-Şerif’ten (Temple Mount) çıkarılması ve “Kudüs’te tam Yahudi kontrolünün yeniden tesis edilmesi” çağrısında bulunmak olduğunu bildirdi.

Yürüyüş duyurusunun yapıldığı afişlerde, terör saldırılarında öldürülenler için bir anma töreni düzenleneceği ve “Tapınak Tepesi ve Kudüs üzerinde tam Yahudi kontrolünün yeniden tesis edilmesi” çağrısı yapılacağı duyuruldu. Yahudilik ve Hıristiyanlık için kutsal sayılan “Tapınak Tepesi”, İslam aleminde de kutsal sayılıyor ve “Harem’üş-Şerif” olarak biliniyor. Aşırı sağcı gruplar tarafından organize edilen yürüyüşün Tzahal Meydanı’ndan başlaması ve Şam Kapısı üzerinden Batı Duvarı’na doğru devam etmesi planlanıyor.

“NEDEN YAFA DEĞİL DE ŞAM KAPISI?”

İşgalci İsrail Polisi Kudüs Bölgesi eski komutanı Yair Yitzhaki Ordu Radyosu’na yaptığı açıklamada yürüyüşün şiddeti kışkırtmayı amaçladığına inandığını belirterek, “Yürüyüşün neden Şam Kapısı’ndan geçerek ilerlemesi gerekiyor, neden Yafa Kapısı’ndan değil? Öfke yaratmaya, olayları mümkün olan her şekilde kızıştırmaya çalışıyorlar. Hayat ve barış isteyen bir ülkenin nasıl böyle davrandığını anlayamıyorum, otoimmün bir hastalık gibi kendine zarar veren hareketler yapıyorlar” dedi.

İsrail Polisi Aşırı Sağcı Tapınak Dağı Üzerinde ‘Tam Yahudi Kontrolü’ İçin Yürüyüşe Yeşil Işık Yaktı

Yürüyüşün Hanuka’nın ilk arifesinde yapılması planlanıyor ve eski bir Yahudi isyanına gönderme yaparak ‘Makabbi Yürüyüşü’ olarak ilan ediliyor.

İsrail polisi, aşırı sağcı Yahudi aktivistlere Perşembe akşamı Kudüs’teki Tapınak Tepesi/Mescid-i Aksa’ya, kutsal mekânı yöneten İslami vakıf olan Vakfın kontrolünün sona ermesini talep etmek üzere yürüyüş yapma provokasyonu planlıyor.