09.08.2024

Netanyahu’nun ABD Kongresi’ndeki konuşması öncesi Beyaz Saray ve Kongre arasındaki caddeyi göstericiler trafiğe kapattı

Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde yapacağı konuşma öncesinde, binlerce kişi Beyaz Saray ile Kongre arasındaki caddeyi trafiğe kapattı

Protestocular, “Yaşasın Gazze” ve “Soykırımı durdurun” sloganları attı. İşgalci İsrail’in Gazze’deki savaşını kınayan binlerce protestocu Çarşamba günü Washington’a akın ederek “Özgür, Özgür Filistin” sloganları attı. Bazıları, işgalci İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Kongre’deki konuşması öncesinde sokakları kapatmaya çalıştı.

“Netanyahu’yu tutuklayın” ve “ABD’nin İsrail’e yaptığı tüm yardımları sonlandırın” gibi mesajlar taşıyan yüzlerce gösterici, Netanyahu’nun ülkesinin Hamas’a karşı mücadelesine ABD desteğini artırmaya çalışacağı Kongre Binası’na doğru yürümeye başladı. Organizatörler, Netanyahu’nun binaya giden yolunu kapatmaya çalışacaklarını söylediler ve polis, bir kavşağı kapatmaya çalışan sokak protestocularını zorla uzaklaştırdı.

Yakındaki bir kavşağı kapatan protestocular, “Öğrenci intifadasını küreselleştirin” yazılı bir pankartın arkasında yürürken, “Kapatın!” diye tekrar tekrar slogan attılar.

“Bibi, Bibi, Bitmedi! İntifada yeni başladı!” diye bağırdılar, Netanyahu’ya lakabıyla atıfta bulunarak. Diğer protestocular, “Netanyahu, saklanamazsın. Soykırım yapıyorsun.” diye slogan attılar. Protestocular arasında, Başkan Joe Biden’ı ellerinde kan ve şeytan boynuzlarıyla tasvir etmeyi amaçlayan devasa bir kağıt hamurundan heykel sergileyen Baltimore’dan bir grup sanatçı da gösteriye katıldı.

Heykelin yapımının aylar sürdüğünü ve Biden’ın işgalci İsrail’e karşı koyma isteksizliğini temsil etmeyi amaçladığını söylediler.