10.21.2024

Nikaragua’nın Hollanda büyükelçisi, Gazze soykırımına karıştığı suçlamasıyla Almanya’ya dava açmayı planlıyor

Nikaragua’nın Hollanda Büyükelçisi Carlos José Arguello Gomez: Uluslararası Adalet Divanı’nda Almanya’ya karşı “soykırıma karışma” suçlamasıyla yeniden dava açmayı planlıyor

José Arguello Gomez yaptığı açıklamada:

“Almanya’nın Filistin’de olup biteni bilmediği iddiası inandırıcı değildir ve sadece ikiyüzlülük”

Birçok hükümet İsrail’e yardım ediyor ve yardım sağlıyor Siyasi ve ekonomik destek ve silahlar sağlıyor. Almanya’nın İsrail’den garanti talep etmesi, Tel Aviv’in uluslararası hukuku ihlal ettiğini kabul etmesi anlamına geliyor

Almanya’nın gönderdiği silahları, İsrail Gazze Şeridi’ndeki savaşında kullanıyor. Anadolu’ya konuşan Büyükelçi Gomez, “Filistin’de yaşananlar doğrudan İsrail ve Siyonist hükümet tarafından ama birçok yabancı hükümetin desteğiyle uygulanıyor.” Nikaragua’nın, Almanya’nın Gazze’de “soykırım” yapan İsrail’e silah satışına devam etmesine karşı tedbir kararı verilmesi için Uluslararası Adalet Divanı’na yeniden talepte bulunabileceğini açıkladı.

Büyükelçi şöyle devam etti: “Birçok hükümet İsrail’e soykırım, toplu katliam ve yıkım konusunda her türlü siyasi ve ekonomik destek ve silah sağlayarak İsrail’e yardım ediyor.”

Nisan’da Uluslararası Adalet Divanı, Nikaragua’nın aynı ayın başında sunduğu talebi reddetme kararı aldı ve Almanya’nın 1948 Soykırımı Önleme Sözleşmesini ihlal ettiği suçlamasıyla Almanya’ya karşı “acil ihtiyati tedbirler” almasını talep etti. İşgalci İsrail’e Gazze’deki savaşta kullandığı silahları sağladı. Kararında, “Mahkemeye sunulan koşulların böyle olmadığına ve ihtiyati tedbir alınmasını gerektirmediğine inandığını” açıkladı.

İsrail, Amerikan desteğiyle 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de soykırım niteliğinde bir savaş yürütüyor; düzinelerce kişinin ölümüne yol açan büyük yıkım ve kıtlığın ortasında çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 142.000’den fazla Filistinli ölü ve yaralı, 10.000’den fazlası da kayıp durumda. çocuklar ve yaşlılar… Dünyanın en kötü insani felaketlerinden biri.