04.24.2024

Osmaniye’de hukuksuzca tutuklanan Furkan Hareketi mensuplarının, cezaevinde İslamofobik bir saldırıya maruz kaldığı ortaya çıktı!

Osmaniye’de bir evin Kur’an okunduğu için mühürlenmesini protesto eden Furkan Hareketi mensuplarından 3 kişi, 28 Haziran günü hukuksuzca tutuklanmıştı. Osmaniye 2 Nolu T Tipi Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu yargılanan kişilerin, cezaevi yönetimince İslamofobik bir yaptırıma maruz kaldığı aktarıldı.

Skaldal olay hakkında sosyal medya hesabından paylaşım yapan Avukat Büşra Bindebir: “Az önce müvekkilim @AhmedCelikten in eşi @fvnihayet ile yaptığım telefon görüşmesinde cezaevi yönetiminin orada tutuklu olan 3 Furkan Gönüllüsüne sakallarını kesmeleri yönünde baskı yaptığını öğrendim. Bunun yasal olmaması bir tarafa Kur’an mücadelesi için tutuklanan insanlara sakal kesme baskısı yapılması esas tahammülsüzlüğün bu insanların İslami değerlerine olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Mevzuat keyfi değil katidir. Mevzuata uyun! @adalet_bakanlik” ifadelerini kaydetti.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla olayı duyuran tutuklu eşi Nihayet Çelikten: “Az önce aradı eşim sakallarımızı kesmemizi istıyorlar ama biz kestirmek istemiyoruz dedi Prosedür de böyle bir şey yoksa neden yapılıyor bu baskı.. Yalan ve iftira ile hapse atıldığı yetmiyor gibi birde psikolojik baskı mi uygulanmak isteniyor… @adalet_bakanlik @ctekurumsal” dedi.