04.16.2024

Osmaniye’de Neler Yaşandı? Tüm Gelişmeler…

Osmaniye’de Furkan Hareketi mensubuna ait bir ev Kur’an okunduğu için skandal şekilde mühürlendi! Evin önünde nöbet tutan hareket mensupları darp edildi, aralarında Semra Kuytul Hocahanım’ın da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı! Osmaniye’de neler yaşandı, işte tüm detaylar…

Osmaniye’de 24 Haziran Cuma günü Furkan Hareketi mensubu bir vatandaşın evine, “Kur’an-ı Kerim eğitimi verildiği” gerekçesiyle Emniyet ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı yetkililer tarafından, savcılık onaylı arama izni gösterilmeden inceleme gerçekleştirildi!

Herhangi bir eğitimin olmadığı yalnızca Kur’an okuduklarını bildirmelerine rağmen Cuma günü gerçekleştirilen hukuksuz inceleme sonrası evin 27 Haziran’da mühürleneceği tebliğ edildi.

Semra Kuytul Hocahanım ve birçok Furkan Hareketi mensubu bugün mühürlenen evin önünde nöbet tutmaya başladı.

https://www.furkannews.com/?p=4767&preview=true

Bekleyiş alanına gelen Osmaniye Emniyet ekipleri birçok hareket mensubunu canice darp etti. Sert şekilde müdahaleye maruz kalan 8’i kadın 30 hareket mensubu gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında Semra Hocahanım ve kızı Meryem Kuytul’un da bulunduğu öğrenildi. Can güvenliğinden endişe duyulan gözaltındakilerin avukatlarıyla görüşmelerine müsaade edilmezken yakınlarına da herhangi bir bilgi verilmediği aktarıldı.