05.10.2024

Özgür Demirtaş’tan yeni rekor: Benden günah gitti!

Yandaş yazarların ve trollerin hedef tahtasına koyduğu Özgür Demirtaş uzun bir aradan sonra YouTube videosu yayınladı. Demirtaş videoda bir sürprize yer verdi.

Sabancı Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde finans dersleri veren Profesör Özgür Demirtaş, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AKP) yakın gazetecilere ve trollere özel video yayınlandı.

Demirtaş’ın kendisine ait YouTube kanalında yayınladığı video seyredilme rekoru kırdı. “Gerçek” başlıklı video iki günde 1 milyondan fazla kişi tarafından seyredildi.

“VALLAHİ BAK, BENİ TEKRAR BUNA MECBUR ETMEYİN!”

Demirtaş, “Sizi uyarmıştım. Böyle giderse, enflasyonda Afrika bile tokatlayıp geçebilir sizi.” ifadelerini kullandı. 45 dakikalık videoda Nobel ödüllü iktisatçı Profesör Joseph E. Stiglitz ile yaptığı mülakatın görüntülerine de yer verildi.

Demirtaş, “Bu videodan sonra tekrar sözleştik. Bana ‘Bir daha çarpıtma olursa telefon etmen yeterli’ dedi. O yüzden ben uyarıda bulunayım. Adamcağız bir şey söyler İzlanda için kalkıp Türkiye için söyledi falan yaparsınız, vallahi bak benden günah gitti. Tekrar böyle bir şey yaptırmak zorunda bırakmayın.” şeklinde konuştu.

“ETİN KİLOSU NEREDEYSE 500 LİRAYA GELDİ”

Faizin sadece Merkez Bankası ile işi olan bankalar için düştüğünü belirten Demirtaş, “İnen faizler Merkez Bankası faizleri. Merkez Bankası’nın bankalara verdiği paradan aldığı faiz. Yani sizinle alakası yok. Yani sizin araba, ev, örgenim kredisi, tüketim kredisi faizlerinizin indiği falan yok.” tespitinde bulundu.

Demirtaş, “Merkez Bankası faizinin inmesiyle Türk Lirası göçtü, dolar patladı, en kötüsü de enflasyon çıldırdı! Etin kilosu neredeyse 500 TL’ye geldi. Bunlar korkunç rakamlar.” diye konuştu.