10.28.2024

Özgür Özel: Bu ülkede Kürtler ‘sorunum var’ diyorsa, Kürt sorunu vardır.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’da partisinin düzenlediği mitingde Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, “Bahçeli’yi sözcü kılmaktan vazgeç; millete açıklama yap” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İstanbul Beşiktaş’ta düzenlediği “Teröre ve Şiddete Karşı Yaşam Hakkı” mitingi başladı. Mitingde konuşan CHP lideri Özgür Özel, gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel konuşmasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “Cumhur İttifakı’nın gizli açılımının sözcüsü ayan beyan Bahçeli’dir. Ancak Sayın Erdoğan’ın hala iki kelam etme cesareti gösterememesini hayretle izliyoruz” dedi.  

“Bu millet için umut hakkı ne zaman konuşulacak?”

“Öcalan Meclis’e gelsin, milletin derdi görünmesin istiyorlar” diyen Özel, “Ama biz onların gündemine hiçbir zaman teslim olmadık ve asla olmayacağız. Bugün toplumda bir kişi için umut hakkı konuşuluyor. Şunu sormak istiyorum; bu millet için umut hakkı ne zaman konuşulacak? Açlık sınırının altında kalan emeklilere, asgari ücretlilere, mülakatta elenen gençlere, onlarca sabıkasına rağmen salıverilen suçluların öldürdüğü kadınlara gençlere, yaşama hakkı elinden alınan çocuklara bebeklere, dirençsiz kentlerde afetlerde hayatını kaybedenlere, ailelerine ne zaman umut hakkı tanıyacaksınız? Vera’ya ve babası Tayfun Kahraman’a, Hatay’ın seçilmiş milletvekili Can Atalay’a ne zaman umut hakkı tanıyacaksınız?” diye konuştu.      

“Bizim tutumumuz nettir”   

CHP Genel Başkanı Özgür Özel şöyle deval etti:

“Bu ülkede Kürtler, ‘Sorunum var’ diyorsa Kürt sorunu vardır. Devlet bir sorunun olup olmadığına değil millet o sorunun olup olmadığına karar verir. Devlet o sorunu çözmek için vardır. Ancak Cumhur İttifakı bu sorunları görmezden gelerek, diğer yandan şehit ve gazi ailelerinin duygularını yok sayarak, konuyu bir kez daha Meclis’in önünden kaçırarak işine gelen aktörü parlatarak, işine gelmeyeni hapiste tutarak, ırakta tutarak, fikrini almayarak, ‘ben yaptım oldu’ diyerek bir tutumun içine girmiştir. Bizim tutumumuz nettir, bu ülkede ‘Kürtler sorunumuz kalmadı’ diyene kadar Kürt sorununun varlığına inanacağız. Bu sorunlar kayyum politikalarının sona ereceği, sivil demokratik siyasetin önünü açılacağı herkesin kendisini özgür ve eşit hissedeceği, toplumsal barışın bir mutabakatla inşa edileceği bir süreci Meclis’te başlatarak, takip ederek ve sonlandırarak bu sorunu çözmelidir. Biz bu zemini oluşturacak girişime, üzerimize ne düşüyorsa o boyutuyla katkı vereceğiz.”

“Erdoğan, Bahçeli’yi sözcü kılma”

Çözüm için meclisi adres gösterdiklerini ifade eden Özgür Özel, “Devlet Bey, Abdullah Öcalan’ı adres gösteriyor. Yapılan teklif görünüşte Sayın Bahçeli’nin teklifidir. Cumhur İttifakı’nın gizli açılımın sözcüsü ayan beyan Bahçeli’dir. Ancak Sayın Erdoğan’ın hala iki kelam etme cesareti gösterememesini hayretle izliyoruz” dedi.  

Özel konuşmasında Erdoğan’a seslenerek, “Bahçeli söyleyeceğini söyledi. Gizli bir görev dağılımı ortada. Bir anlaşmazlık olduğunu söyleyen de var. Artık sözcünün görevi bitmiştir. Erdoğan çıkıp bu millete açıklama yapmak zorundadır. Teröre karşı sizin gösterdiğiniz bu cesareti göstermeyen Erdoğan’a ‘çık artık Bahçeli’yi sözcü kılma, ne diyorsan sen söyle diyoruz” dedi.