09.19.2024

Avustralya’da hareket eden ‘Özgürlük Filosu’ Gazze ablukasına meydan okumayı hedefliyor

Aktivistler yeni ‘Özgürlük Filosu’yla Gazze ablukasına meydan okumayı hedefliyor

Birçok ülkeden aktivistler, işgalci İsrail’in Gazze Şeridi’ne uyguladığı deniz ablukasına karşı koymak ve bölgeye insani yardım ulaştırmak için dönüştürülmüş bir trol gemisiyle yola çıkıyor.

Özgürlük Filosu Koalisyonu’nun Portekiz medya koordinatörü Fellipe Lopes, Malta’da mola verdiği Handala gemisinde yaptığı açıklamada, “Bu misyonun amacı, sivil toplumun Gazze’de yaşananlardan memnun olmadığı mesajını vermek.” dedi.

Birçok ülkeden barış aktivistleri, insanlık dışı işgalci İsrail ablukasına meydan okumak ve Gazze’deki Filistinlilere insani yardım ulaştırmak için dönüştürülmüş bir trol gemisine biniyor. Özgürlük Filosu Koalisyonu’nun Portekiz medya koordinatörü Fellipe Lopes, misyonun sivil toplumun Gazze’deki durumdan hoşlanmadığını göstermeyi amaçladığını vurguladı. Yolculuğun tehlikeli olması bekleniyor ve işgalci İsrail birliklerinin bir koalisyon gemisine binerek en az dokuz aktivisti öldürdüğü 2010’daki Mavi Marmara olayını hatırlatıyor. Avustralyalı aktivist Michael Coleman beklenen direnişi kabul etti ancak misyonun yasal olduğunu vurguladı. Uluslararası Adalet Divanı’nın sınırsız yardım teslimatı çağrısına atıfta bulunarak Gazze’ye derhal erişim çağrısında bulundu.

Aktivist Robert Martin, X platformunda yaptığı paylaşımda şunları aktrdı:

“Özgürlük Filosu’nda bizi takip edin. “Gazze aileleri benim ailemden daha az önemli değil. Şu anda Gazze’de bulunan ailelerden biri olmamamız tamamen şans eseri.” ‘Handala’ gemisindeki baba ve aktivist Thiago Ávila, Gazze’ye doğru acil bir görevle yelken açacak: yasadışı kuşatmayı kırmak ve Gazze çocuklarının yanında olmak. ‘Handala’ küçük bir gemi ama adalet için küresel bir ayaklanmanın ağırlığını taşıyor. Gazze’de felaket niteliğinde kıtlık yaşanırken, İsrail Savunma Kuvvetleri’nin iğrenç cinsel ve fiziksel şiddetine dair kanıtlar ortaya çıkmaya devam ediyor ve İsrail ve ABD destekli soykırım cezasız bir şekilde devam ediyor, halk gücü her zamankinden daha önemli – yeni bir toplum şekillendirmek bize kalmış. Dünya gözlerini çevirmemeli. Gözlerinizi ‘Handala’dan ayırmayın. Misyonumuzu paylaşın, Filistinlilerin sesini yükseltin ve Gazze için elinizden gelen her şeyi yapın. Değişim seli geliyor—bir parçası olun.”