09.16.2024

Panama bandıralı kargo gemisi Mudanya’da karaya oturdu

Panama bandıralı kargo gemisi Mudanya’da karaya oturdu: Kurtarılma çalışmaları sürüyor

Mudanya ilçesinde Panama bandıralı bir kargo gemisinin karaya oturduğu bildirildi. Olayın ardından Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve deniz polisi ile Bursa İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler bölgeye sevk edildi. Bursa’nın Mudanya ilçesinde, Panama bayraklı bir kargo gemisi karaya oturdu. Geminin kurtarılması için yoğun çaba harcanıyor. Tirilye Mahallesi’nde meydana gelen olayın ardından Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve deniz polisi, Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri seferber oldu. Geminin kıyıya yaklaşık 6-7 metre mesafede oturduğu ve ön kısmında hasar oluştuğu bildirildi.

Gemide “VOLGO -BALT 213” isimli Panama bandıralı geminin kıyıya 6-7 metre kala karaya oturduğu, bu sırada uç kısmında hasar meydana geldiği belirlendi. Geminin İstanbul’dan 21.00 sıralarındahareket ettiği ve Gemlik’e hayvan yemi götürmek üzereyken Trilye Mahallesi Ayani Kilisesi mevkisinde karaya oturduğu tespit edildi.Gemide bulunan 9 Azerbaycanlı ve 3 Ukraynalı olmak üzere toplam 12 kişilik mürettebatın sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, bölgede kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin gemiyi geriye çekmeye çalıştıklarını ancak ön tarafta hafif bir çatlak bulunduğu için su alıp almadığının endişe konusu olduğunu belirtti. Olayla ilgili kontrollü bir şekilde çalışmaların sürdüğü aktarıldı.

MÜRETTABATIN SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Gemide 9 Azerbaycanlı, 3 Ukraynalı olmak üzere 12 kişilik mürettebatın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, bölgede ekiplerin geminin kurtarılmasına yönelik çalışmasının sürdüğünü belirterek, “Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri gerekli kontrolleri yapıyor. Gemiyi geriye doğru çekecekler ama ön tarafta hafif bir çatlak var. Oradan su alır mı diye endişe ediliyor. Kontrollü bir şekilde çalışmalar sürüyor.” dedi.