09.19.2024

Parkta Oturan 3 Furkan Hareketi Mensubunu Önce Darp Ettiler, Yetmedi 2911 Sayılı Kanuna Muhalefetten Gözaltına Aldılar!

Mardin Emniyet ekiplerinin skandalları bitmek bilmiyor! Karayolları Parkı’nda oturup çay içen, aralarında çocukların da bulunduğu bir grup Furkan Hareketi mensubuna kanunsuzca müdahalede bulunan emniyet ekiplerinin, hareket mensubu 3 kişiyi ‘2911’e muhalefet etme’ sebebiyle gözaltına aldığı ortaya çıktı!

Mardin’de Cuma namazı sonrası bir parkta oturup çay içen Furkan Hareketi mensuplarının ‘Alparslan Hoca’ya Özgürlük’ yazılı atkılarla hatıra fotoğrafı çektirmek isterken emniyet ekiplerince sert şekilde darp edildiği aktarılmıştı. Yüzlerinde darp izlerinin olduğu ve rapor almak için hastaneye sevk edildiği öğrenilen gözaltındaki Furkan Hareketi Mensubu 3 kişinin ‘2911 sayılı kanuna (Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunu) muhalefet etmek’le suçlandıkları öğrenildi!

Daha önce farklı şehirlerde benzeri olaylar yaşayan hareket mensupları, bir kez daha polis memurlarının keyfi muamelelerine maruz kaldı. Gözaltındaki hareket mensuplarının hastanede yapılan sağlık kontrollerinin ardından darp raporu alarak serbest kaldıkları belirtildi.