04.29.2024

 Pehlivan: Kılıçdaroğlu’na operasyon konuşuldu, gözaltına alınacaktı

Gazeteci Barış Pehlivan, 2017’nin sonlarında polis evinde yapılan bir toplantıda, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılması planlanan bir operasyonun konuşulduğunu yazdı.

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, “3 seçim kulisi” başlıklı yazısında, 2017 yılının sonlarına doğru CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu gözaltına aldırmayı amaçlayan bir toplantı yapıldığını ileri sürdü.

“Amaç tam da seçim öncesi Kılıçdaroğlu’nu gözaltına aldırmaktı” diyen Pehlivan, “Ancak ne olduysa bu kirli senaryo sahneye konulmadı” diye yazdı.

Pehlivan’ın yazısında ilgili bölüm şöyle:

“2017’nin sonları…

Türkiye kısa süre sonra yaşanacak seçime hazırlanıyordu.

İşte o günlerde İstanbul’daki polis evinde çok gizli bir toplantı yapıldı. Dönemin Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok’un başkanlığında başta istihbaratçı polisler olmak üzere kritik isimler aynı odadaydı.

İddia o ki…

O toplantıda, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılması planlanan bir operasyon konuşuldu. Amaç tam da seçim öncesi Kılıçdaroğlu’nu gözaltına aldırmaktı. Adalet Yürüyüşü’nü gerçekleştirmiş lidere Türkiye’deki ‘adaletin’ gerçek yüzü gösterilecekti. Belki de tıpkı Demirtaş gibi tutuklanması planlandı. Ancak ne olduysa bu kirli senaryo sahneye konulmadı.”