03.28.2024

Pınar Gültekin davasında karar!

Muğla’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in öldürülmesiyle ilgili davada sanık Cemal Metin Avcı için önce ‘ağırlaştırılmış müebbet’ verildi. Sonra da mahkeme ‘haksız tahrik’ olduğuna karar vererek tutuklu sanık Metin Avcı’nın cezasını 23 yıla indirdi. Gültekin ailesinin avukatı Rezzan Epözdemir çok talihsiz bir karar olduğunu, bunu istinafa taşıyacaklarını söyledi.

Muğla’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in öldürülmesiyle ilgili davada sanık Cemal Metin Avcı, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı, sanığın cezası uygulanan haksız tahrik indirimiyle 23 yıla indirildi.

  1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın on üçüncü duruşmasında karar açıklandı.

Son sözü sorulan sanık Cemal Metin Avcı, pişman olduğunu belirterek, cinayeti tek başına işlediğini söyledi.

Karşı tarafın iddialarının gerçeği yansıtmadığını, cinayeti tasarlamadığını savunan Avcı, maktulün kendisini ailesiyle tehdit ederek yüklü miktarda para aldığını bunun da dekontlarının mevcut olduğunu öne sürdü.

Geçmişinin çok temiz olduğunu ve sabıka kaydının olmadığını savunan Avcı, mahkemeden son isteğinin adaletin doğru tecelli etmesi olduğunu dile getirdi.

”SANIK 14,5 YIL HAPİS YATACAK”

Gültekin ailesinin avukatı Rezzan Epözdemir kararın tam anlamıyla bir hukuk garabeti olduğunu ve bunu derhal istinafa taşıyacaklarını söyledi.

Epözdemir, ”Sanık Cemal Metin Avcı, 14,5 yıl hapis yatacak” açıklamasında bulundu.  

”BOŞUNA MÜCADELE ETMİŞİZ”

Duruşmadan sonra açıklama yapan Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin, ”İki sene boyunca boşuna mücadele vermişiz” diyerek karar tepki gösterdi.

”EN BAŞINDAN MAHKEMENİN BUNU YAPACAĞINI BİLİYORDUM” 

Baba Gültekin, ”Ben baştan sona bu mahkemenin böyle yağacağını biliyordum. Karşı taraf güçlü. Parasal, maddi olarak çok güçlü. Her şeyi baştan biliyorduk. Maalesef öyle de oldu” dedi 

Pınar Gültekin’in annesi Şefika Gültekin ise, “Adalet Bakanı’na sesleniyorum, Cumhurbaşkanı’ndan rica ediyorum; adalet bu değil! Benim kızımı diri diri yaktılar. Bu cezayı kesinlikle kabul etmiyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Mahkeme heyeti, verilen aranın ardından sanık Cemal Metin Avcı’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Heyet, haksız tahrik indirimi uygulayarak sanığın cezasını 23 yıla indirdi.

NE OLMUŞTU?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin (27), 16 Temmuz 2020’de Akyaka Mahallesi’nde yalnız yaşadığı evinden ayrılmış, aynı gün ablasıyla telefonla görüştükten sonra kendisinden bir daha haber alınamamıştı.

Ailesinin Akyaka Jandarma Komutanlığına kayıp ihbarında bulunması üzerine başlatılan çalışmada Gültekin’i tanıyan kişilerin listesi çıkarılmış ve bölgedeki güvenlik kamerası kayıtları incelenerek görgü tanıklarının ifadelerine başvurulmuştu.