05.05.2024

Polis, Furkan Hareketi Mensubu Kadını Darp Etti, Doktor Rapor Vermedi!

Yüz gündür tecrit işkencesine maruz bırakılan Alparslan Kuytul Hoca ve hukuksuz tutuklu 19 Furkan Hareketi Mensubu için Konya’da basın açıklaması gerçekleştirmek isteyen hareket mensupları, Konya Emniyet ekiplerinin saldırısına uğradı!

Yargının kanunsuz kararlarını protesto etmek için açmak istedikleri brandaları gasp eden kolluk kuvvetleri, brandalarını vermek istemeyen hareket mensubu kadınlara yönelik uyguladığı şiddet sonucu bir kadına uyguladığı orantısız müdahale ile elinde çatlaklara sebep oldu! Parmağı çatlayan vatandaşın darp raporu almak için gittiği Konya Numune Hastanesinde, kendisine şiddet uygulayan polisin doktora baskı yaparak rapor vermesine engel olduğu ortaya çıktı! Darba uğrayan hareket mensubu kadın, yaşadıklarını Furkan News’e anlattı:

“17 Ağustos çarşamba günü Alparslan Kuytul HocaEfendi’nin haksız tutukluluğunun 100. günü olması ve tecrit zulmüne maruz bırakılması hasebiyle basın açıklaması gerçekleştirdik. Basın açıklaması için emniyete bildiride bulunduk. Bizi korumaya (!) gelen emniyet görevlilerinin maalesef ki yine keyfi muamelesine maruz kaldık. Dövizlerimizi kaldırdığımız takdirde gözaltı yapacaklarını brandaların da kalabileceğini söylediler. Daha sonra bir talimat almış olacaklar ki üzerimize yürüyüp brandalarımıza saldırdılar.

Branda da “Alparslan Kuytula Özgürlük” “Zulüm bitsin Adalet gelsin” yazıyordu. Bende brandayı tutanlardan biriydim. Kadın polis brandayı elimden çekmeye çalıştı vermek istemeyince baş parmağımı kırmaya çalışırcasına ters çevirdi. Aynı anda ayağıma da basıyordu. Parmağımı ters çevirmesinin verdiği acıyla ‘Parmağımı kıracaksın bırak’ diye defalarca bağırdım ama utanmadan gözlerimin içine bakarak ‘Sus yalan söyleme’ diyerek bana bağırdı.

Basın açıklamasının akabinde parmağımı hareket ettiremediğim için hastaneye giderek muayene olup darp raporu almak istedim. Numune Hastanesi’ne gittik orada ilk başta doktor elimde çatlak olabileceğinden şüphelendi. Röntgene gittiğim esnada olay anında beylere müdahale eden sivil polislerden biri doktorun odasına girip görüşme yaptı. Ben tekrar doktorun yanına girdiğimde tavrı değişmişti. Önce raporu vereceğini söylerken polisten sonra veremeyeceğini söylerek tersledi. Tutanak tuttuk.

Akabinde başka bir hastaneye giderek talimatın gitmediği bir doktordan rapor alabildim! Yapılan hukuksuzluk ve darpten dolayı gereken mercilere şikayette bulunacağım. Şuanda baş parmağımda oluşan sorundan dolayı sol elimi kullanamıyorum. Bütün şehirlerde aynı anda branda ve dövizlerle basın açıklaması yapılırken Konya emniyetinin kin ve nefretle bana ve arkadaşlarıma yaptığı saldırıyı şiddetle kınıyorum.

Onlar kanuna aykırı davransalar da bizler meşru düzlemde mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz.

Alparslan Hocam ve 19 Furkan Gönüllüsü suçsuzdur. İslam davası yolunda benim uğradığım zararın bir önemi yoktur. Fakat bize bu şekilde zulmedenlerin akıbeti hüsran olacak. Bu zulmü yapanları Allah’a havale ediyorum!”