05.21.2024

Emniyet Müdürü, Başkanı Savundu! Polise tokat iddiasıyla gündeme gelen AKP’li başkan istifa etti!

AKP Karaman Gençlik Kolları Başkanı Kemal Toprak, karakolda Çevik Kuvvet ve Güvenlik Şube Müdürü Alparslan Yanar’a yumruk attığı öne sürülmüştü. İki taraf birbirinden şikayetçi oldu. Yaşananların basına yansımasının ardından AKP’li Kemal Toprak görevinden istifa ederken Karaman Emniyet Müdürü Ayhan Taş, AKP il başkanı ve gençlik kolları başkanıyla yaptığı ortak açıklamada; “Fiziki şiddet yoktur!” dedi.

NE OLMUŞTU?

Karaman’da AKP Karaman Gençlik Kolları İl Başkanı Kemal Toprak’ın, İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ve Güvenlik Şube Müdürü Alparslan Yanar’a yumruk attığı iddia edildi. Alparslan Yanar ve AKP Gençlik Kolları Başkanı Kemal Toprak, “darp cebir” ile “hakaret” suçlamalarından birbirlerinden şikayetçi oldu.

İddiaya göre AKP Gençlik Kolları’nda görevli gençleri seçim çalışmaları kapsamında ellerindeki etiket ve bayrakları sokaklardaki direklere yapıştırırken görenler bunun yasak olduğunu söyleyip polise ihbarda bulundu. İhbarın ardından ihbarcılar ve ihbar edilen gençler polis merkezine davet edildi.

ŞUBE MÜDÜRÜ YUMRUK NEDENİYLE ŞİKAYETÇİ OLDU!

Seçim çalışması yürüten gençlerin polis merkezine davet edildiğini öğrenen AKP Gençlik Kolları Başkanı Avukat Kemal Toprak ise polis merkezine geldi. Polis merkezinde çıkan tartışma sebebiyle Çevik Kuvvet ve Güvenlik Şube Müdürü Alparslan Yanar’a yumruk attığı iddia edildi, taraflar birbirine girdi. Kısa süreli arbedenin ardından karakoldaki polisler araya girdi.

BİRBİRLERİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Olayın ardından taraflar Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. AKP Gençlik Kolları Başkanı Kemal Toprak, Emniyet Müdürü Alpaslan Yanar’dan hakaret ettiği iddiasıyla, Alpaslan Yanar’da Kemal Toprak’tan darp cebir iddiasıyla şikayetçi oldu. Cumhuriyet Başsavcılığı polis merkezindeki güvenlik kameralarının da incelemek üzere muhafaza altına alınması talimatı verdi.

AKP’Lİ TOPRAK İSTİFA ETTİ

Yaşanan kavganın basına yansımasının ardından görevinden istifa eden AKP Gençlik Kolları Başkanı Kemal Toprak, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Basına yansıyan asılsız ve yalan haberler hususunda adli süreci başlattım kamera kayıtlarıyla durum sabittir ve konuyu yakınen takip edeceğim. Bu konu hakkında Genel merkezimizle görüşerek AK Partimize ve AK davamıza zarar gelmemesi için severek icra ettiğim AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanlığı görevimden affımı istedim.

Bundan sonraki süreçte Cumhurbaşkanımız ve Genel başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yolunda ve davasında var gücümüzle yolumuza devam edeceğiz. Bugüne kadar birlikte çalıştığım, bizden ve davamızdan desteğini esirgemeyen, birlikte cefa çektiğim AK Gençlik neferlerine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Karaman AKP il başkanı ve gençlik kolları başkanıyla ortak açıklama yapan Karaman Emniyet Müdürü Ayhan Taş da olayda herhangi bir fiziki temasın olmadığını, polis memuru ile AKP’li Başkan arasında sözlü tartışmanın yaşandığını belirtti.