10.18.2024

Pop Şarkıcı Dua Lipa, “İsrail Soykırımı” paylaşımını takipçilerine gönderdi

“Çocukları diri diri yakmak asla haklı gösterilemez.”

Pop şarkıcısı Dua Lipa, 88 milyon takipçisine gönderdiği Instagram paylaşımında Gazze’deki askeri operasyonları “İsrail soykırımı” olarak nitelendirerek kınadı

İşgalci İsrail’in Filistin şehrini bombalamasını takip eden günlerin trendi olan #alleyesonrafah hashtag’iyle birlikte artist4ceasefire grubunun bir grafiğini yeniden yayınlayarak şöyle yazdı: “Çocukları diri diri yakmak asla haklı gösterilemez. Bütün dünya İsrail soykırımını durdurmak için seferber oluyor. Lütfen Gazze ile dayanışmanızı gösterin.” Lipa uzun zamandır Filistin haklarının savunucusu, ancak onun yorumları, çatışma konusunda İsrail’e karşı çıktığı yönünde şimdiye kadarki en sert yorumları.

Aralık ayında şunları yazdı: “Saldırılarda hayatını kaybedenlerin acısını paylaşıyoruz. Yarısı çocuk 2,2 milyon kişinin akıl almaz zorluklara göğüs gerdiği Gazze’de eşi benzeri görülmemiş acılara tanık olurken acı çekiyorum. Şimdilik Gazze’de ateşkesin sağlanmasını ümit ediyorum ve hükümetleri gelişen krizi durdurmaya çağırıyorum. Umudumuz, bu vahim insani durumun farkına varacak empatiyi bulmakta yatıyor. Bu yükü çoğu kişiden daha ağır bir şekilde taşıyan dünya çapındaki Filistin ve Yahudi topluluklarına sevgilerimi gönderiyorum.”

Ocak ayında Rolling Stone ile konuşurken şöyle dedi: “Hamas’ın ne yaptığını kınamıyorum… 7 Ekim’de olanlar. Şu anda bakmamız gereken, Gazze’de kaç canın kaybedildiği, masum sivillerin öldüğü ve kaybedilen canların olduğudur. Yaşanan insani kriz ve olması gereken insani ateşkes hakkında tavır alıp sesini yükselten yeterince dünya lideri yok.” Çatışmanın 2023’te tırmanmasından önce, 2020’de IDF’yi eleştiren ve Filistin’in bağımsızlığı çağrısında bulunan bir Instagram gönderisini yeniden yayınladı.