09.16.2024

Psikolojik tedavi gören siyonistlerin sayısı arttı!

İşgal yayın kurumu yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’ndeki savaşın başlamasından bu yana akıl sağlığı merkezlerinde tedavi gören siyonistlerin sayısının üç katına çıktığını söyledi

Yayıncı, ruh sağlığı merkezlerinin 7 Ekim’de savaşın başlangıcından 2023’ün sonuna kadar yaklaşık 18.000 siyonisti tedavi ettiğine dikkat çekti.

İşgal ordusu, 1973’ten bu yana, Gazze’deki direniş gruplarının “El Aksa tufanı” savaşından bu yana işgal ordusuyla yürüttüğü savaşın arka planında, savaştan sonra psikolojik tedavi görmek için daha fazla askerin geleceği beklentileri arasında, siyonistler ruh sağlığında büyük bir sorunla karşı karşıya olduğunu defalarca itiraf etti.

İşgal ordusu, bazı üyelerinin, savaşlardan kaynaklanan fiziksel yaralanmalara ve bazı bulaşıcı hastalıkların yayılmasına ek olarak, psikolojik ve nörolojik sorunlar da dahil olmak üzere çeşitli sağlık krizlerine maruz kaldığını defalarca duyurdu.

Geçen Aralık ayında Yedioth Ahronoth, IDF’nin rehabilitasyon departmanının Gazze’deki savaş nedeniyle zihinsel bozukluklardan muzdarip askerlere yardım etmek için bir program başlatmaya karar verdiğini doğruladı.